RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 10 november…1985 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Caroline is een deel van haar charme’ kwijt

Na meer dan drie jaar gedwongen stilte als gevolg van het zinken van de MV Mi Amigo in maart 1980, was Radio Caroline in augustus 1983 terug in de lucht vanaf een gloednieuw zendschip. Op de Ross Revenge stond een mast van maar liefst negentig meter lengte. Het middengolfsignaal op de 319 meter werd dan ook over een grote afstand ontvangen. 

Er werd enkel uitgezonden in het Engels. Kritiek was er ook. De uitzendingen zouden weinig sfeer hebben en er was gebrek aan ‘gezelligheid’ en ‘charme’ in de programma’s. Of dat inderdaad zo was, is te horen in deze opname van 10 november 1983. Peter Clark was de gastheer. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
11 november 2020 - 09:38 09:38

Dat herinner ik me alsof het gisteren was.
Ik was zo gelukkig dat er terug een piraat te horen was.
Maar inderdaad, er was weinig presentatie, het was precies of het was om de tijd te vullen met muziek en de rest deed er niet toe.
Regelmatig kreeg ik te horen van een collega die medewerker was van Radio Maeva, dat er een Belgische of Nederlandse service aan boord zou komen.
De namen van de vermoedelijke stations ben ik vergeten, maar Hollandia zat er ook bij.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx