RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het is vandaag 10 mei… 1986 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Met ‘Drie om drie’ de dag beginnen

Jan Veldkamp had 34 jaar geleden de taak om de luisteraars van de laatste overgebleven Nederlandstalige zeezender te begeleiden bij het wakker worden en het ochtendritueel tijdens ‘Opstaan met Monique’. Daarvoor moest hij zelf zeer vroeg uit bed want het programma begon al om 05:00 uur, in Engeland was het dan pas vier uur. 

Met het draaien van de tune van Radio Monique en een aankondiging in het Engels en in het Nederlands waarin werd verteld dat men in de lucht was vanaf het zendschip de Ross Revenge op 963 kHz, ging een nieuwe dag van start. Jan bedankte ook zijn Engelse collega’s voor de nachtuitzendingen tijdens ‘Caroline Overdrive’. Daarna maakte hij de luisteraars rustig wakker door niet al te veel te kletsen, en de platen ‘drie om drie’ te draaien. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx