RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
Heynen

Het is vandaag 10 maart… 2007 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De sfeer van Mi Amigo bij de VBRO

In 2007 kon men bij de Vrije Brugse Radio Omroep, beter bekend als de VBRO, of ‘De Brugse Radio’, op zaterdagavond na nieuws en weer worden geluisterd naar ‘Muziek uit de tijd van Radio Mi Amigo’. In het programma werden herinneringen opgehaald aan Radio Mi Amigo door Jaak Derijcker.

De hits uit de periode dat de zeezender in de lucht was (1974-1979) werden er gedraaid, afgewisseld met originele jingles en reclames, dit om de sfeer van toen zo goed mogelijk te benaderen. De VBRO werd destijds opgericht door Norbert, en die kennen we nog uit de beginperiode van Radio Mi Amigo. In 1974 was hij daar immers te horen met onder andere zijn ‘Norbert Show’. 

Hij bleef betrokken bij het station tot het moment dat in Nederland de ‘anti zeezenderwet’ (1 september 1974) van kracht werd, en moest uitwijken naar Spanje. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx