RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 10 maart… 1980 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De kok die het liefst op zee kookte

Elke ochtend, nadat iedereen wakker was geworden door de krachtige stem van Johan Maasbach, of juist opnieuw indommelde omdat men bij het horen van het geschreeuw van de Haagse evangelist Radio Caroline uit had gezet, was het de taak van één van de dj’s aan boord van de MV Mi Amigo om vanaf half acht tot negen uur in de ochtend de luisteraars zo aangenaam mogelijk te begeleiden.

Op 10 maart 1980 was die eer weggelegd voor Peter de Vries, die eigenlijk Wout van der Meer heet. Hij draaide in ‘Wekkerradio’ een ‘commercial’ die ooit was ingesproken door Paul de Wit voor ‘Kees Borrels Specialiteitenrestaurant, gevestigd aan de Noordzeestraat 319, voor alle soorten braakbaarvoedsel’. Kees Borrel (foto bovenaan in 2000), ooit kok in restaurant Amsterdam in Playa de Aro, was er eerder in contact gekomen met het Mi Amigo-team.

Van het één kwam het ander en in 1978 zat hij plots aan boord van het zendschip als kok, af en toe presenteerde hij ook programma’s. Toen Mi Amigo op 20 oktober 1978 noodgedwongen moest stoppen, kwam daar een eind aan. Maar in de zomer van 1979 lag er plotseling een nieuw zendschip voor de kust, de MS Magdalena. Eén van de eerste testuitzendingen werd verzorgd door Kees Borrel. Wanneer ook aan dat avontuur een einde kwam, keerde Kees terug naar de MV Mi Amigo.

Verder horen we in het ochtendprogramma van 10 maart 1980 Peter de Vries vertellen dat tijdens ‘Scheepsplaat’ die ochtend alleen maar Nederlandstalige platen gedraaid gaan worden. (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Caroline

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx