RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 10 juli… 1982 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Frank viel ook in Kortrijk ‘van der Mast’

“Door een stijging der meelprijzen wordt een gewoon huishoudbrood binnenkort één frank duurder”, en “Straks vertrekt de stoet voor de traditionele 11 juli optocht in Kortrijk”, die volgens de nieuwslezer “ook op de beeldbuis is te zien”. Deze en andere berichten waren precies 38 jaar geleden te horen in het nieuwsbulletin op Radio Gemini.

Radio Gemini, het lokale station voor de regio Zuid West Vlaanderen dat eind 1979 was begonnen met uitzenden, had sinds kort haar intrek genomen in een ruimte bovenop de Kortrijkse Hallen, tegenwoordig Xpo (foto bovenaan). Tientallen West-Vlamingen werkten belangenloos aan deze vrije radio mee. Omdat er ook personen met een RadioVisie-band actief waren, zoals JL Bostyn en Frans Schuurbiers, waren er ook oud medewerkers van zeezenders bij betrokken. 

De verklaring was eenvoudig, RadioVisie had in de loop der jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd, vooral binnen Radio Mi Amigo, en dat adressenbestand kwam nu goed van pas, met als gevolg dat oud Mi Amigo dj’s als Peter van Dam, Rob Ronder en Marc Jacobs al te horen waren geweest in de loop der jaren. Op 10 juli dook een andere bekende Mi Amigo-stem op in de Gulden Sporen Stad. 

De NederlanderJan de Hoop, voor Mi Amigo luisteraars beter bekend als Frank van der Mast, nam ook wekelijks een programma op voor de Kortrijkse zender onder de titel ‘Van der Mast gevallen’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
David
David
10 juli 2020 - 21:43 21:43

Bedankt; hopelijk komt er nog meer Gemini…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx