RadioVisie

  • .
    .

Het is vandaag 10 juli… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Zoveel onzin hoorde je nog nooit tijdens ‘Baken 16’

“Dit is een radioprogramma in kleur” en “Bereid je maar voor op een wat rare toestand vandaag”. Zo begon Marc Jacobs aan ‘Baken 16’, aflevering 500, op 10 juli 1978 bij Radio Mi Amigo. Twee jaar eerder was hij samen met Bart van Leeuwen aan de reeks begonnen. Een uitzending die binnen de kortste keren uitgroeide tot de meest populaire op Radio Mi Amigo.

In de studio werd hij vergezeld door collega Rob Hudson en Kees Borrel. Deze kok had ter ere van het feestelijke gebeuren een taart gemaakt in de vorm van het zendschip. “Als het niet te eten is dan laat je het maar varen”, aldus Kees. (Foto bovenaan, met dank aan Marc Jacobs). Ook Herman de Graaf en Luc Watermans waren in de studio aanwezig.

“Wij gaan ten eerste het weer niet doen, we doen geen agenda, wij hebben geen Luc Watermans weerbericht, we doen ook geen post vandaag, en we doen geen gouwe ouwe van de dag. Ik zou je willen aanluisteren om te blijven raden” aldus Marc Jacobs aan het begin van het jarige programma.

Uiteindelijk mocht Luc wel zijn ‘waterbericht’ lezen en werden gedurende het programma alle platen verkeerd afgekondigd, waren er onzinnige opmerkingen als “We gaan weer een ouwe voor u draaien uit de Top 50”. Over onzin gesproken, er was toch een agenda met daarin een bericht over ‘de nationale vereniging de Blarenprikkers’ die op 35 juli een driedaagse voettocht organiseerde. “Voor de deelnemer die de meeste blaren had was er een afwasbak met water beschikbaar.”

Natuurlijk was er tegen 13:00 uur ook het Mi Amigo-nieuws, dat werd gelezen door Rob Hudson. Tijd voor nog meer onzin op de radio dus. “Bij een woelige IJsselmeer is de Mi Amigo-temperatuur 99 graden”, en “op het strand tussen Blankenberge en Oostende zijn twee zandkorrels gevonden”. Tot slot was er “het weerbericht tot gisteravond, met kans op opstijgende regen” en “temperaturen van -10 tot 30 graden. U zoekt het dus zelf maar uit!” (TvH)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx