RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 10 januari… 1980 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio-collega’s, al kennen ze elkaar niet of nauwelijks

Bij Radio Caroline wordt begin 1980 elke werkdag om twaalf uur, het programma van Will Luikinga uitgezonden, de naam ervan is bekend: ‘Will wil wel’. En dat is vooral te danken aan de bekende formule die jarenlang, met heel veel succes te horen was bij de zeezender Veronica.

De uitzending van 10 januari 1980 is op voorhand op Mallorca op de band gezet. Eén uur later kunnen de luisteraars van Radio Caroline op de 319 meter hun broodtrommeltje verder leeg eten met Peter de Vries (foto bovenaan), die live vanaf de MV Mi Amigo ‘Eet Smakelijk’ presenteert. 

Al verblijft de ene op één van de grootste eilanden van de Gymnesiae en de Balearen om er zijn programma’s op te nemen, terwijl de andere op een vrij gammele schuit, ergens in de monding van de Thames actief is en alles rechtstreeks doet, toch zitten ze samen in één en hetzelfde team. Om dat enigszins duidelijk te maken, zonder dat ze elkaar echt kennen, draait Peter tijdens zijn show een plaatje voor collega Will.

Voor de luistaar maakt het allemaal weinig uit, die hoeft de achtergronden niet te kennen. Voor hem en haar is het totale plaatje van Radio Caroline het belangrijkste. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx