RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 10 februari… 2006 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Hij was in de eerste plaats een zakenman’

Op 9 februari werd het nieuws bekend dat Sylvain Tack (foto bovenaan) was overleden. Hij had zich enkele dagen eerder van het leven beroofd in zijn woning in het West-Vlaamse Oudenburg, waar hij werd gevonden. De voormalige wafelbakker was bekend van de Suzy wafels, het blad Joepie en als ontdekker van Paul Severs, plus vele andere artiesten, maar nog meer als de directeur van de zeezender Radio Mi Amigo.

De man die de moed had om na 31 augustus 1974, de datum waarop Nederland het Europese radioverdrag van Straatsburg ratificeerde, om door te gaan met Radio Mi Amigo. Radio Veronica, Radio Noordzee Internationaal en Radio Atlantis respecteerden de nieuwe wet en waren gestopt. Omdat het in de Lage Landen steeds moeilijker werd om Mi Amigo in de lucht te houden moest Tack vluchten naar het Spaanse Playa de Aro waar hij een villa bezat.

In de avond van 9 februari 2006 had Ferry Eden een eetafspraak met Michael Bakker van webradio Mi Amigo 192, waar hij ook een tijdje programma’s voor had gemaakt. Toen zij die avond hoorden dat Sylvain Tack op 72-jarige leeftijd levensloos in zijn woning was aangetroffen, besloten ze om de studio in te gaan en het ochtendprogramma van 10 februari op te nemen met herinneringen aan Sylvain Tack.

Ferry vertelde over zijn bezoek aan Playa de Aro in het vroege voorjaar van 1977 om daar persoonlijk kennis te maken met het Mi Amigo-team. Sylvain gaf tijdens deze ontmoeting aan dat zodra er een vacature vrij zou zijn bij Mi Amigo, Ferry daar aan de slag kon. Het zou echter nog tot oktober van datzelfde jaar duren vooraleer hij effectief bij Radio Mi Amigo te horen zou zijn.

° Dit zijn herinneringen aan Sylvain Tack en Radio Mi Amigo, opgehaald door Michael Bakker en Ferry Eden op 10 februari 2006.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Johan Delrue
Johan Delrue
10 februari 2021 - 17:36 17:36

Hallo,
bijzonder leuk om al deze herinneringen te kunnen herbeleven.
Die mooie tijd is helaas voorbij,maar daarom zeker niet vergeten.
Dank je wel om dit alles met ons te willen delen.
Alvast nog veel succes!
Groetjes

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx