RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 10 augustus… 1978 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Om 19:00 uur was het eigenlijk zestig minuten vroeger

Als de Nederlandstalige uitzendingen van Radio Mi Amigo er om 19:00 uur op zitten dan was het de beurt aan de collega’s van Radio Caroline om over te nemen. Op de 319 meter gingen de uitzendingen door in de Engelse taal en werd er voornamelijk LP-muziek gedraaid. De slogan van het station was dan ook niet voor niets ‘Europe’s first and only album station’.

Het was 10 augustus 1978, Roger Matthews (foto bovenaan) had net de uitzendingen overgenomen en de klok was een uur teruggezet omdat de Engelsen hun eigen tijd volgden en niet meededen met de rest van Europa. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
eric
eric
11 augustus 2020 - 10:31 10:31

Heel vaak heb ik nog naar Radio Caroline geluisterd na Mi Amigo. ’s Nachts als ik thuis kwam na enkele uren uitgaan, waren dat enkele momenten om te bekomen met de mooie zachte muziek op de 319.Roger was wel een van mijn favorieten. Zeker de overschakeling van Radio Mi Amigo naar Radio Caroline met Ferry en Roger… Ik werd er helemaal emotioneel van. Het waren precies toneelstukjes die men opvoerde

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx