RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 10 april… 1977 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Hoe krijg je veertig platen in vier uur? 

Op de Eerste Paasdag 1977 was er vanaf de middag bij Radio Mi Amigo weer een aflevering van de Nederlandse Top 40. Hugo Meulenhoff (foto bovenaan- rechts) mocht de veertig platen in de juiste volgorde draaien. De lijst bevatte zeven Alarmschijven, zestien stipnoteringen, zeven nieuwe binnenkomers, twee Duitstalige platen, een Franstalig nummer en dertien en een half Nederlandse producties. 

Voor het programma was maar liefst vier uur zendtijd op de 192 meter ingeruimd, van 12:00 tot 16:00 uur. En dat stond in een schril contrast tot het ene uurtje zendtijd dat de Veronica Omroep Organisatie op vrijdagavond voor de Top 40 en Tipparade beschikbaar had op Hilversum 3. Daarom was de uitzending op Radio Mi Amigo een welkome aanvulling. Dit is het eerste uur van de hitlijst van 40, zoals Mi Amigo die uitzond op 7 april 1977. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx