RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 10 april… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio Mi Amigo draaide ze alle veertig 

Op Eerste Paasdag 1977 werd er in de middag bij Radio Mi Amigo weer een aflevering van de ‘Nederlandse Top 40’ uitgezonden. Het was aan Hugo Meulenhoff om de veertig platen van hoog naar laag op de platenspelers te leggen. De lijst bevatte zeven Alarmschijven, zestien stipnoteringen, zeven nieuwe binnenkomers, twee Duitstalige platen, een Franstalig nummer en dertien en een… half Nederlandse producties. 

Voor het draaien van de veertig platen is maar liefst vier uur zendtijd op de 192 meter ingeruimd, tussen twaalf en vier. En dat stond in een schril contrast tot het ene uurtje zendtijd dat de Veronica Omroep Organisatie op vrijdagavond voor de ‘Top 40’ en ‘Tipparade’ beschikbaar had op Hilversum 3. Daarom was de uitzending van Radio Mi Amigo een welkome aanvulling. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx