RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Het is vandaag 1 oktober… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Peter raakte niet aan boord, gelukkig was Marc er al

Het zijn legendes. De ene bij leven, de andere helaas alweer gestorven. Hun beider namen blijven tot de verbeelding spreken en dat heeft vooral te maken met enerzijds hun onvoorwaardelijk kwaliteiten als radiomaker, anderzijds ook met hun sterke persoonlijkheid; Marc Jacobs is de ene, de andere luisterde naar de naam Peter van Dam (foto bovenaan).

De middag bij Radio Mi Amigo werd in 1976 altijd afgesloten door deze laatste. Twee uur lang was Peter van Dam – Peer of Damski – voor de vrienden, tussen vier en zes uur te horen met ‘De Peter van Dam-show’. Tenminste als de banden vanuit Playa de Aro op tijd aan boord vanher zendschip waren gekomen. 

Gelukkig was dit meestal het geval, maar uitzonderlijk eens niet op 1 oktober 1976. “Daarom krijgt u twee uur lang een extra aflevering van het Marc Jacobs gebeuren”, aldus Marc (foto) die zijn extra uitzending begon met de tune van Peter van Dam. Het is 1 oktober 1976, Hier is de Peter van Dam Show, starring Marc Jacobs. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx