RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
Heynen

Het is vandaag 1 maart… 1975 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Morgen worden de doelstellingen van Radio Mi Amigo bekend gemaakt’

“Op zondag 2 maart om twaalf uur zal Stan Haag de doelstelling van Radio Mi Amigo bekend maken. Op zondagmiddag 2 maart spreekt Stan Haag in naam van iedereen die bij Mi Amigo betrokken is: de directie, de dj’s in Spanje en het personeel aan boord van de Mi Amigo. Op zondag 2 maart om twaalf uur hopen wij dat ook u afstemt op de 259 meter in de middengolf”.

Met deze spot, ingesproken door Peter van Dam (tekening bovenaan), begon op zaterdag 1 maart 1975 de ‘Top 40’ met diezelfde Peter bij Radio Mi Amigo. “Zo een sigaretje bij de hand en nog niks te drinken erbij maar dat komt straks wel. En voor het eerst sinds lang bij Mi Amigo de Nederlandse Top 40 of de Veronica Top 40, het is maar net zoals u het zelf hebben wil, live hier vanaf de Mi Amigo”.

Nadat de zeezender Veronica was gestopt had men als Veronica Omroep Organisatie niet meteen zendtijd in Hilversum, en was de hitlijst een tijdje bij de TROS op Hilversum 3 te horen. En op 1 maart 1975 dus live bij Radio Mi Amigo met Peter van Dam die vanuit België de justitie ontvlucht was en een veilig onderkomen had gevonden aan boord van de MV Mi Amigo. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx