RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het is vandaag 1 juni… 1986 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De Goudhaantjes spots zijn nu verkrijgbaar op single

Elke zondagmiddag bracht de Nederlandstalige zeezender Radio Monique een live totaalprogramma vanaf de Ross Revenge. De uitzending duurde maar liefst zes uur lang en was in juni 1986 onderverdeeld in drie blokken. Het eerste deel was voor rekening van Ferry Eden. Hij werd om 14:00 uur werd afgelost door Ad Roberts. Tussen 16:00 en18:00 uur zat Arie Swets achter de microfoon. Daarna kwam Ferry Eden nog even terug met nieuwe platen.

Aan het begin van het tweede deel op zondagmiddag 1 juni 1986 vertelde Ferry dat het schip trilde omdat de scheepsmotoren van de Ross Revenge waren gestart. Volgens hem was dat ‘een generale repetitie’. Elke week werden de motoren getest zodat men wist of alles nog goed werkte, om in geval van nood met het schip te kunnen varen, mocht men bijvoorbeeld in een storm van het anker slaan, zoals dat in januari van dat jaar nog gebeurd was.

De leverancier van de Goudhaantjes van Herman Kramer was een vaste adverteerder op de zeezenders. De commercials van de gebraden haantjes waren al te horen bij Radio Noordzee Internationaal, Radio Mi Amigo en ook bij Radio Monique. En het waren ‘echte meezingers’.

In de Goudhaantje commercials, die in de zomer van 1986 werden uitgezonden, werd verteld dat je drie kroontjes uit de verpakking kon knippen om ze te sturen naar Herman Kramer, waarna je een single met de Goudhaantje spotjes in ruil kreeg. Op die eerste juni had Ferry ook bezoek in de studio, kennelijk was er een boot met zeezenderfans langs gekomen.

“Gezellig maar vermoeiend”, aldus Ferry, want hij moest zijn aandacht verdelen tussen de bezoekers en de uitzending. Ook ontving hij kaartjes van luisteraars die om stickers vroegen, maar dat werd lastig volgens de presentator, “omdat de postbode niet langs kwam om post op te halen”. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx