RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 1 juni… 1974 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

‘Goud van Oud Special’ bij windkracht 3

Tijdens het Pinksterweekeinde van 1974 werd er bij de zeezender Radio Veronica live uitgezonden. Er was op de Noordzee windkracht 3 en ’s avonds laat was Rob Out te horen in het programma ‘Goud van Out’. Hij ging door tot 00:45 uur. Ad Bouman deed de techniek. De sfeer aan boord van het zendschip de Norderney, was uitgelaten. 

Als rode draad door het programma was er veel informatie te horen over de actie tot behoud van de zeezender ‘Veronica moet aan land’. Want het einde van alle offshore stations naderde en Veronica wilde als legale omroep via het Hilversumse omroepbestel gaan uitzenden. 

Rob riep de luisteraars ook op om kaarten te sturen naar minister Harry van Doorn die verantwoordelijk was voor de nakende wijzigende wetgeving, die alle Nederlandse medewerking aan zeezenders zou verbieden. Op de kaart moesten de luisteraars de minister oproepen om Veronica toe te laten als legale omroep. Tevens was ook Veronica-directeur Bull Verwey aanwezig en werd er duchtig gefilmd. 

Verder wist Rob nog te melden dat alle meisjes die tijdens het Pinksterweekeinde zouden langskomen, vanzelf meedongen naar de titel ‘Miss Veronica’. Ook Hans Mondt kwam nog langs in deze speciale aflevering van ‘Goud van Out’ om te vertellen dat er klokslag middernacht overgeschakeld ging worden op een andere generator. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Veronica

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx