RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 1 juli… 1977 (audio)

Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de dag door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud

‘Belgen’ ontvoerd Lex Harding tijdens de viering 12,5 jaar ‘Top 40’

In 1977 bestaat de Nederlandse Top 40 alweer 12,5 jaar. In haar vrijdagse zendtijd op Hilversum 3 (19:00-20:00 uur) staat de Veronica Omroep Organisatie vier weken na elkaar stil bij dit heugelijke feit. 

In aflevering 1, op vrijdag 3 juni, werd de allereerste lijst uit januari 1965 opnieuw uitgezonden. Op 10 juni presenteerde Leo van der Goot een overzicht van nummer 1 hits uit de Top 40 van de voorbije jaren. In de derde aflevering koos Rob Out voor een extra aflevering van ‘Goud van Out’, met enige aandacht voor oude Alarmschijven. 

Tot slot was er de vierde editie van het herdenkingsprogramma die opnieuw werd gepresenteerd door Rob Out, dit keer met een selectie opmerkelijke platen die ooit in deze hitparade stonden. Deze laatste aflevering werd live uitgezonden vanuit het gebouw van de Nederlandse Top 40 gevestigd aan de Oude Enghweg in Hilversum, waar de verjaardag van de hitparade werd gevierd. 

Rob Out (foto boven: links) en Lex Harding (foto boven: rechts) waren live aanwezig, tot deze laatste… ‘ontvoerd’ werd en ook weer opdook. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx