RadioVisie

  • .
    .
Heynen

Het is vandaag 1 januari… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Radio Mi Amigo 365 turbulente dagen later

Het is 1 januari 1975. Radio Mi Amigo bestaat precies één jaar! Aan het begin van zijn programma laat Joop Verhoof horen hoe de opening van op 1 januari 1974 klonk. Verder staat hij stil bij het feit dat er in het afgelopen jaar nog al wat veranderingen zijn geweest. Sommige mensen zijn vertrokken bij de zeezender, anderen zijn er juist bijgekomen. 

Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat Nederland in het afgelopen jaar 1974 het Europese Radio Verdrag van Straatsburg ratificeerde waardoor elke vorm van medewerking aan offshore radio vanuit dat land strafbaar werd, en Radio Mi Amigo daarom een nieuw onderkomen moest zoeken in het Spaanse badplaatsje Playa de Aro aan de Costa Brava. 

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar wenst Joop niet alleen alle luisteraars in de Lage Landen een gelukkig 1975, maar ook voor alle bemanningen van schepen en booreilanden hoopt hij op een allerbeste toekomst. In het tweede uur van zijn programma draait Joop platen van The Beatles. (TvH)


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx