RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Het is vandaag 1 februari… 1977 (audio)

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De dominee begint drie minuten eerder

Aan het einde van de nacht begint de dag en zij die de hele nacht gewerkt hebben kunnen naar hun bed gaan en zij die de hele nacht geslapen hebben moeten aan de slag. De situatie op het zendschip de MV Mi Amigo was niet anders. ’s Morgens om vijf uur Engelse tijd was het gedaan met de uitzendingen van Radio Caroline, en kon de dienstdoende DJ zijn kajuit opzoeken. In de Lage Landen stond de klok dan al op zes uur en was het de hoogste tijd voor Radio Mi Amigo om de programmering op de 259 meter over te nemen.

Op de vroege zondagochtend van 1 februari 1976 was het de beurt aan Jan van der Meer (foto bovenaan) om het ochtendprogramma ‘Ook goeiemorgen’ te presenteren. Wat opvalt is de hele rustige en nette presentatie. Waarschijnlijk komt dit omdat alles nog nieuw was hem en hij nog moest wennen aan de live programma’s, terwijl hij ook nog eens midden op de Noordzee zat.

Immers Radio Mi Amigo was in januari, twee jaar na de start in 1974, pas begonnen met het maken van live programma’s. Vanaf dan werd er een combinatie van tapes uit Playa de Aro en rechtstreekse uitzendingen gebracht. Een paar minuten voor elk heel uur werd een nieuwsbulletin voorgelezen. En daarover had Jan nog iets te zeggen.

Omdat het zondag was, stond tussen half tien en tien uur weer een bandje van de Radiogemeente van dominee Toornvliet uit Bloemendaal gepland. Maar als ze daar om precies half tien mee zouden beginnen, kwamen ze met het nieuws in de knel. Daarom begon vanaf die dag Ds. Toornvliet al om drie minuten voor half tien. Zodoende kon om drie minuten voor tien uur het nieuws de ether in. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx