RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 1 februari… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Het was een kwestie van minuten op de MV Mi Amigo

Als eb en vloed. Als de jaargetijden. De natuur heeft haar eigen ritme. Aan het einde van de nacht begint de dag. Zij die de hele nacht gewerkt hebben kunnen naar bed gaan en zij die de hele nacht geslapen hebben moeten aan de slag. De situatie op het zendschip de MV Mi Amigo was niet anders. 

’s Morgens om vijf uur Engelse tijd stopten de uitzendingen van Radio Caroline, en kon de dienstdoende dj zijn kajuit opzoeken. In de Lage Landen stond de klok dan al op zes uur en was het de hoogste tijd voor Radio Mi Amigo om de programmering op de 259 meter over te nemen. Op de vroege zondagochtend van 1 februari 1976 was het de beurt aan Jan van der Meer om het ochtendprogramma ‘Ook goeiemorgen’ te presenteren.

Wat opviel was dat Jan heel rustig en netjes sprak. Waarschijnlijk omdat alles nog nieuw was en hij moest wennen aan de live programma’s, midden op de Noordzee. Radio Mi Amigo was in januari, twee jaar na de start in 1974, pas begonnen met live uitzendingen vanaf het zendschip. Vanaf dan werd er een combinatie van Playa de Aro-tapes en live programma’s gebracht. 

Een paar minuten voor elk heel uur was er een nieuwsuitzending. En daarover had Jan van der Meer nog wel iets te zeggen. Omdat het zondag was, stond er tussen half tien en tien uur weer een bandje van de Radiogemeente van dominee Toornvliet uit Bloemendaal gepland. Maar als ze dit om precies half tien startten, kwamen ze met het nieuws in de knel. 

Daarom begon vanaf 1 februari Ds. Toornvliet om drie minuten voor half tien, en kon om drie minuten voor het hele uur het nieuws beginnen. (TvH)


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx