RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het is vandaag 1 december… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Bij het wisselen van de dag – heel kort na middernacht al – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dagelijks een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u te begeleiden tijdens de nacht, de vroege ochtend, overdag, ’s avonds of wanneer u dat maar wilt. Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

“Een legendarische dag in de geschiedenis van Radio Mi Amigo

1 december 1977. Mi Amigo begint aan een nieuw hoofdstuk in z’n geschiedenis. Omdat de ontvangst op 212 meter te wensen overliet was er besloten om te gaan verhuizen naar de 319 meter. De frequentie werd gedeeld met Radio Caroline. Tussen 11:00 en 12:00 uur die ochtend is er afscheid genomen van de ‘oude’ golflengte. 

De uitzenddag begon op die donderdag 1 december met Ferry Eden die voor de allerlaatste keer via de 212 meter de luisteraars in de Lage Landen wakker mocht maken, een taak die hij vanaf 2 december via de 319 meter voort zou zetten. Na een spotje, ingesproken door Haike Debois, die de luisteraars op de frequentiewisseling wees, opende Ferry zijn programma met de woorden dat “1 december 1977 een legendarische dag was in de geschiedenis van Radio Mi Amigo”.  (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
1 december 2020 - 17:40 17:40

De 319 was inderdaad een hele verbetering. In de tijd dat Radio Caroline alleen op de Mi Amigo zat, was de ontvangst vaak slecht te noemen, zelfs overdag. En dat was gewoon in Brugge. Dus , niet zo ver van de zee. Kwam dat door besparingen?
Groeten Ricky

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx