RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 1 april… 1977 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De (april)vis die in het water viel

Radio Mi Amigo had op 31 maart 1977 bekend gemaakt definitief te gaan stoppen met uitzenden, ‘wegens de toenemende druk’. De hele week was het naderend afscheid aangekondigd, en op vrijdagmorgen 1 april zou er een afscheidsprogramma worden uitgezonden. De aprilgrap lag voor het oprapen. 

Hij was bedacht door Stan Haag die dit een mooie gelegenheid vond om de populariteit van Radio Mi Amigo te testen. Maar niemand had op voorhand de bizarre wending voorzien. Die hele vrijdagmorgen zouden de ‘normale’ programma’s hebben moeten klinken en dan tussen 11:00 en 12:00 uur stond er een afscheidsprogramma gepland vanuit Playa de Aro met Stan Haag en de boord-dj’s Marc Jacobs en Erik Beekman. Hoe anders liep het. 

Op die bewuste vrijdagochtend 1 april in 1977 was het écht helemaal stil op de 192 meter en dit was geen onderdeel van de grap, maar betrof een serieuze generatorstoring. Bij veel luisteraars sloeg de twijfel toe, was het nu toch echt allemaal voorbij? De stilte duurde tot ongeveer twaalf uur. Toen de zender weer in de lucht kwam, was het Frank van der Mast die namens de organisatie zijn excuses aanbood en uitleg gaf over de ‘in het water gevallen aprilvis’. 

Het nooit uitgezonden laatste uur van Radio Mi Amigo met daarin dramatische (fake) brieven van wanhopige luisteraars de een aankondiging van een totale uitverkoop van de inboedel van de Mi Amigo-studio, kan u nu alsnog beluisteren. (TvH)


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx