RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 24 mei… 1971 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Toen roken nog heel gewoon was 

Radioprogramma’s uit het verleden werden in de loop der jaren her en daar opnieuw uitgezonden. Dat deed ook het internetstation Radio 1 9 2 in samenwerking met de Stichting Norderney. In de loop der jaren werden tal van Veronica-opnamebanden van de zeezender Radio Veronica uit de mottenballen gehaald. Op 24 mei betrof het een oude ‘Chiel Montange Show’, waarbij de techniek werd gedaan door Ad Bouman. 

Het programma werd oorspronkelijk opgenomen om op 24 mei 1971 te worden uitgezonden op de 192 meter. Voor de heruitzendingen waren de commercials voor sigaretten ‘onherkenbaar’ gemaakt. De zeezenders hebben in het verleden ’toen roken nog heel gewoon was’, flink verdiend aan dat soort reclames. Tegenwoordig wordt daar anders tegenaan gekeken, en zijn we tot het besef gekomen dat  roken de gezondheid kan schaden. Derhalve zijn nu reclameboodschappen voor rookwaren bij wet verboden. 

Chiel (foto bovenaan) riep in zijn programma de dames op om een foto van zichzelf in te sturen voor de ‘Miss Hotpants Verkiezing’, waarbij de presentator vertelde dat ook technicus Adje Bouman een foto voor deze verkiezing zou indienen. Lex Harding konden we horen in een promotiespot voor ‘Veronica’s Popconcert’ in Vesting Naarden op 26 juni 1971. Daar konden maar liefst dertigduizend mensen bij zijn voor de prijs van tien gulden (4,54 euro). De opbrengst van dit evenement was bestemd voor de Nierstichting, een organisatie die wel vaker werd gesteund door Radio Veronica. 

Chiel zou na zijn loopbaan bij Veronica onder meer te horen bij de Tros Radio op Hilversum 3, maar hij werd ook bekend door het Tros muziek televisieprogramma ‘Op volle toeren’. (TvH)


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Veronica
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
25 mei 2021 - 14:04 14:04

Spijtig dat de commercials er uit geknipt zijn… de sfeer ontbreekt ! ’t Is als een café zonder bier !

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx