RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 19 september… 1976 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

De verklaring van Stan Haag ingehaald door de krant

Over oude radioprogramma’s valt heel wat te schrijven, maar even vaak is het voldoende om de sfeer te proeven en is extra uitleg overbodig. Deze opname van 19 september 1976 moeten we wel degelijk ‘omkaderen’. Vooral omdat er zich op de achtergrond iets heel vreemds afspeelde. Professioneel als ze waren lieten de dj’s daar echter weinig van merken tijdens de uitzending. Alhoewel…

In de zomer van dat jaar mochten de luisteraars van Radio Mi Amigo raden wie de Ronde van Frankrijk zou winnen. Daarvoor moest een brief gestuurd worden naar het adres in Play de Aro, met daarbij een bankbriefje of postzegels in de omslag. De winnaar kon een echte Subaru auto winnen. Aan het begin van deze opname maakt Marc Jacobs, live vanaf het zendschip, bekend dat Anita Raas uit Haaltert, de gelukkige is geworden.

Er was nog zeshonderd gulden, een equivalent van negenduizend Belgische frank overgebleven en dat geld werd geschonken aan de NIS, de Nederlandse Invalide Sportbond. Waarna het tijd was voor het programma van Stan Haag dat twee weken eerder was opgenomen in Playa de Aro; ’De Nederlandstalige Top 15′. 

Behalve dat deze uitzending een leuk beeld geeft over de vaderlandse muziek in de zomer en het najaar van 1976, valt een enkele interventie van Stan (foto) toch op. Hij meldde immers dat zijn vrouw Michelle, eveneens presentator bij Mi Amigo; “weg is bij het radiostation want de dokter heeft voorgeschreven dat Michelle naar Bangkok in Thailand moet om zich daar te laten behandelen aan haar articulatieklier”

Wat Stan tijdens de opname van dit programma op 5 september – de tapes werden immers twee weken van te voren opgenomen – niet kon weten, was dat de aandachtige luisteraar die op 14 september het Algemeen Dagblad las, de échte reden van haar afwezigheid inmiddels zou weten. Volgens de krant zou Michelle immers ruzie hebben met Mi Amigo-directeur Sylvain Tack en daarom met slaande deuren zijn vertrokken.

° Meer achtergrondinformatie over deze merkwaardige episode in de geschiedenis van Radio Mi Amigo, kon de lezer ook terug vinden in een drie pagina’s tellend artikel, gepubliceerd in ‘Baffle 21’, de voorloper van RadioVisie. Hier klikken om het te lezen. Het bericht uit het Algemeen Dagblad, hebben we gerestaureerd.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Jan D.M.
Jan D.M.
19 september 2019 - 06:55 06:55

Ik vond aan deze uitslag van deze Ronde van Frankrijk-wedstrijd een “reukje” hangen. Toeval of niet: op datzelfde adres was een Subaru(?)-garage en ook een fonoplatenhandel (!) gevestigd. Woonde toen een straat verwijderd van de winnares.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx