RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het is vandaag 17 september… 1978 (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Ik ben Kees. Ik kook van Spanje tot op de Noordzee

Kees Borrel (foto bovenaan) was in 1978 de kok aan boord van de MV Mi Amigo. De Nederlander was met de organisatie in aanraking gekomen toen hij in restaurant ‘Amsterdam’ in Playa de Aro werkte. Een prima plek waar vermoedelijk iedere Lage Lander die in het kustplaatsje op vakantie was, één of meerdere keren heeft gegeten. Niet in het minst omdat de mensen van Mi Amigo zelf er regelmatig kwamen. Een uitstekend kader om bij te babbelen en te verbroederen met de luisteraars. 

Uiteindelijk kwam van het één het ander en Kees Borrel vertrok naar de Noordzee, naar de MV Mi Amigo. Want als het avontuur roept, dan ga je! Behalve koken, mocht Kees tijdens het programma ‘Baken 16’ regelmatig vertellen wat voor fraais hij weer had gekookt, in de rubriek ‘Wat heb ik op mijn bordje?’. Na een poosje presenteerde hij met een zekere regelmaat ook hele programma’s. 

Vaak nam hij het eerste uur van ‘Ook Goeiemorgen’ voor zijn rekening, zoals op zondag 17 september 1978. Hij nam zijn programma’s af en toe ook op voorhand op (dit is trouwens een kopie van die studiotape). Kees presenteert ook het tweede deel van het ochtendprogramma. Tussenin, van zeven uur en half acht zat evangelist Johan Maasbach uit Den Haag, er nog tussen (niet te horen in deze opname). 

Voor het aftellen van de opname van ‘Ook goeiemorgen deel 2′ vertelt Kees aan zijn collega’s dat hij de commercials ‘van de rechthoekige lijst’ zal draaien. Wat dit ook mocht betekenen… (TvH)TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Radio Mi Amigo

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx