RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
Heynen

Het is vandaag 14 augustus… 1978 (audio)

Jingle-collage om Black Monday te herdenken

Precies 43 jaar geleden was het om twaalf uur ’s middags weer tijd voor ‘Baken 16’, met Marc Jacobs. 14 augustus is een gedenkwaardige datum in de geschiedenis van de zeezenders. Op die datum in 1967 moesten de Engelse offshore stations stoppen omdat hun overheid medewerking aan radioschepen vanaf 15 augustus 1967 strafbaar stelde. Ze stopten allemaal, alleen Radio Caroline ging door. 

Daarom liet Marc Jacobs een jinglecollage horen – gemaakt door Ferry Eden – als eerbetoon aan alle verdwenen collega zenders. Die dag was er ook een nieuwe dj aan boord gekomen voor Radio Caroline. Richard Thompson mocht in het ‘Baken’ meteen het weerbericht voorlezen. Ook scheepsmaatje Otto was te horen met zijn persoonlijke weersvoorspelling.

Daarna trok hij snel opnieuw naar zijn kajuit, want er moest overlegd worden met een andere Engelsman die net aan boord was gekomen. De man in kwestie wilde immers persé de hut van Otto hebben, terwijl hij ze eigenlijk maar voor het uitkiezen had. In het programma was er verder de rubriek: ‘Het correspondentiehoekje’, en nieuws over een voetbalwedstrijd die FC Mi Amigo ging spelen op 19 augustus.

° ‘Baken 16’, met Marc, Ferry, Johan, Otto en Richard. Het was 14 augustus 1978. (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx