RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Het is vandaag 11 oktober… 1975 (audio)

Iedere ochtend – bij het krieken van dag – neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag een radioprogramma van lang geleden. Nostalgie, retro en de sfeer van toen. Een klein duwtje om u op gang te trekken en de komende uren makkelijker door te komen… Meer originele opnames van toen, vindt u op het RadioVisie-deel van Mixcloud.

Een Top 10 die ook handig is als je… verkouden bent 

Joop Verhoof had zich bij Radio Mi Amigo zo’n beetje het monopolie op de classics, de oldies, de hits van weleer toegeëigend. Doordeweeks was hij te horen tijdens zijn ‘Joop Verhoof Show’, maar in het weekend mocht Joop volop het verleden induiken tijdens de presentatie van de ‘Flashback Show’. 

In de aflevering van 11 oktober zit een spot die mensen oproept om wenskaarten te kopen voor de kinderrechtenorganisatie Unicef. Met de opbrengst werden hulpbehoevenden in armere landen geholpen. Eerder waren deze spotjes, die gemaakt werden door Pierre Desseyn, ook te beluisteren in de programma’s van de Vereniging voor Vrije Radio (VVVR, de voorloper van RadioVisie), op de zondagmiddag. Met deze onbetaalde spots wilde Radio Mi Amigo z’n ‘goodwill’ aantonen. 

Bijzonder grappig is dat in deze aflevering de persoonlijke ‘Flashback Top 10’ van een luisteraar naar het Mi Amigo-adres in Sanje werd gestuurd op… een zakdoek, in plaats van op het gebruikelijke briefpapier. Je moest als inzender soms een beetje creatief zijn om op te vallen om je platen gedraaid te krijgen op Mi Amigo… (TvH)


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Mi Amigo
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx