RadioVisie

  • .
    .

Het gaat goed, beter en best met Q (in Nederland)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het luisteronderzoek van het Bureau Intomart over de maanden mei en juni liet enkele opmerkelijke cijfers zien. Terwijl Qmusic in Vlaanderen een en al kommer en kwel is, raast de Nederlandse afdeling als een sneltrein naar de top van de hiërarchie. Bij Talpa Networks was het resultaat OK.

NPO Radio 2 blijft stevig marktleider met weliswaar een licht verlies (- 0,4%) maar dat wordt ongetwijfeld weggewerkt als veteranen Jeroen van Inkel en Giel Beelen hun opwachting maken bij deze zender. Zij gaan zonder meer ook een belangrijke rol zullen in de aanloop naar hét eindejaarsevenement op de radio, de Top 2000. Tijdens de huidige vakantieperiode, waarbij vervangingen de boventoon voeren, is het moeilijk  om een precies beeld te schetsen. Pas nadat Ruud de Wild, Wouter van der Goes en Stefan Stasse in augustus terug zijn, kan een normale evaluatie opgemaakt worden.

De inhaalrace van Qmusic neemt inmiddels mooie proporties aan. Sinds de komst van Dave Minneboo, die bij Radio 538 was vertrokken op zoek naar een nieuwe uitdaging, ging het pijlsnel vooruit. Het binnenhalen van de Nederlandse Top 40, de nog scherpere interactiviteit met de doelgroep 25-49 jaar en de recente marathonuitzending van de ‘Foute 1500’ naar aanleiding van de vijftiende verjaardag kregen heel wat waardering. Voldoende om, zoals men het recent formuleerde, de Champions League te spelen. De opmars met 0,9% onderstreepte dit.

Dat de bezuinigingen bij Talpa Networks sporen zouden nalaten, wist iedereen vooraf. Radio 538 noteerde een stijging van 0,5% en hees zich op gelijke hoogte met Qmusic. Radio 10, dat nog niet zo geleden als best beluisterde commerciële station werd genoteerd, incasseerde een scherpe daling van 0,7%. Een uitloper van de zomerperiode of is er meer aan de hand als gevolg van het coronavirus? De komende weken en maanden beloven cruciaal te worden.

Zendermanager Sharid Alles zweerde onlangs dat Giel Beelen bij de huidige programmering van 3FM ‘niet welkom’ was. Een stelling waarvoor ze nu de rekening gepresenteerd krijgt want ondanks de komst van Timur Perlin en de nieuwe namiddagshow met Eva Koreman en Frank van der Lende blijven de resultaten achterwege. De cijfers blijven ondermaats. Dringt zich alweer een nieuwe en grondige schoonmaakbeurt op bij het zorgenkind van de publieke omroepen? En zal NPO Radio 2 voor de kosten ervan opdraaien? (FVM)

° Meer cijfers bij het Nationaal Luister Onderzoek


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Kijk… Nederlandse luistercijfers!

Ondanks de hevige concurrentie van Eurosport dat dankzij Tom Dumoulin in de Giro d’Italia indrukwekkende Lees verder

Kijk… Nederlandse luistercijfers

Radio 538 is opnieuw marktleider van Nederland. Na twee achtereenvolgende periodes is Radio 2 haar Lees verder

Nederland: Radio 10 loopt verder uit

Wat niemand bij de uitermate moeilijk verlopen bevalling op 4 april 1988 durfde te dromen, Lees verder

Nederland: Luistertijd nam met 10% toe

Dat er steeds meer naar de radio wordt geluisterd sinds Covid-19 de maatschappij op z’n Lees verder

Nederland: NPO Radio 2 blijft overeind

De luistercijfers over de periode: januari-februari 2020 Nog voor de mediawereld door het niets ontziende Lees verder

Top 40 best beluisterde hitlijst in Nederland (audio)

De Top 40 is en blijft een fenomeen in Nederland. In 1964 gestart als de Lees verder

Nederland: Qmusic groter dan Radio 538

Dat NPO Radio 2 ondanks de coronacrisis nog steeds de marktleiderspositie behield, verbaasde niemand. Daarachter woedde Lees verder

Nederland: luistercijfers november/december 2017

In Nederland wordt er een maandelijks luisteronderzoek gehouden. De resultaten van de periode november/december werden Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx