fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 9 november (video’s)

Een Tineke aan de muur

Op 3 december wordt een portret van media-icoon Tineke de Nooij onthult op de Wall of Fame van het Hilversumse museum ‘Beeld en Geluid’. De Nooij (1941) begon in 1960 als eerste vrouwelijke dj bij de zeezender Radio Veronica en maakt tegenwoordig nog steeds een programma op NPO Radio 5. Ze ontving in 2018 de Ere-Zilveren Reismicrofoon en kreeg in 2016 de prestigieuze Marconi Oeuvre Award uitgereikt voor haar pionierswerk in het radiovak dat al op haar twaalfde begon bij de AVRO. Ze presenteerde ook verschillende televisieprogramma’s voor de omroepvereniging Veronica.

Een (beeld)boek over de radio

Dinsdag jongstleden presenteerde Jan Westerhof (oud directeur Nederlandse Publieke Omroep) het boek ‘We waren erbij’, over honderd jaar radio aldaar. Hij heeft het over de opkomst van het medium in een verzuilde maatschappij, de hoogtijdagen als praatpaal voor de autoriteiten, als eerste massamedium voor amusement in de jaren 40 en 50, radio als platform voor de jeugdcultuur in de jaren 60 en 70, radio in een nieuwe rol naast de dominante televisie, en als interactief medium. Een knappe uitgave met heel veel foto’s en grafische afbeeldingen die de tijdlijn vormen van de Nederlandse radiogeschiedenis. Ook met tal van verhalen van bekende radiomakers. Het boek kan u hier bestellen.

Een feest in de AB

Waar beter kan het dan in de Brusselse Ancienne Belgique om een feest van de oude en nieuwe Belgische muziek te vieren? Op 3 december nemen Jan Delvaux en Jimmy Dewit iedereen mee op een trip langs zes decennia vaderlandse klassiekers. Staan mee op het podium: Novastar, Salvatore Adamo, Black Box Revelation, The Scabs, SX, Liliane St. Pierre, Arno en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal). In een eenmalige Radio 1 Belpop Sessie schudden Delvaux en Dewit het collectief geheugen op. Met curieuze verhalen en live songs. Een parade van grote hits, onverwachte nummers, unieke combinaties en nooit vermoede wistjedatjes. Tickets bestellen kan via abconcerts.be.

Een verrassing voor Siska

En tot slot ook nog even terug naar de opmerkelijke transfer, zonder manager, van Siska Schoeters naar Radio 2. U las er gisteren (hier dus, mocht u het gemist hebben) alles over bij RadioVisie. Na vijftien jaar trouwe dienst bij Studio Brussel werd ze op een verrassende wijze bedankt door haar collega’s. En dat had ze helemaal niet zien aankomen. Gelukkig is er een filmpje van gemaakt. Op naar het volgende beeldverslagje, haar entree bij De Madammen. We houden u op de hoogte en de vinger aan de pols (van Siska).

Afscheid van een legende: bedankt, Siska!

Siska Schoeters gaat presenteren op Radio 2. Daarom gingen wij – alle collega's van Studio Brussel – haar bedanken voor 15 fantastische jaren. Inclusief confetti, champagne & NOVASTAR. Merci, Siska!

Geplaatst door Studio Brussel op Donderdag 8 november 2018


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Honderd jaar radio in Nederland De Nederlandse radiopresentator Govert van Brakel (foto bovenaan - credits:
Heel veel Amerikaanse radiogeschiedenis verzameld op één enkele plek! Om deze te horen moet u
Precies veertig jaar geleden kwam er een eind aan Radio Mi Amigo. En juist nu
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Iedere ochtend - bij het krieken van dag - neemt RadioVisie u mee naar een
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
Per uitzondering een Engelstalig bericht. De doelgroep van dit nieuwe boek over Radio Caroline wordt
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Vlaamse Regering keurt herstelbesluit frequentieplan goed

Wordt dit uw toekomstige autoradio?

Siska Schoeters van StuBru naar Radio 2 (video)

Het Avondblad van 8 november (video)

Sven Gatz: “Niet-betwiste erkenningen zijn definitief”

Peter Hoogland mag het uitleggen bij Joe (video)

Sluiten