fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het Avondblad van 9 november (video’s)

Een Tineke aan de muur

Op 3 december wordt een portret van media-icoon Tineke de Nooij onthult op de Wall of Fame van het Hilversumse museum ‘Beeld en Geluid’. De Nooij (1941) begon in 1960 als eerste vrouwelijke dj bij de zeezender Radio Veronica en maakt tegenwoordig nog steeds een programma op NPO Radio 5. Ze ontving in 2018 de Ere-Zilveren Reismicrofoon en kreeg in 2016 de prestigieuze Marconi Oeuvre Award uitgereikt voor haar pionierswerk in het radiovak dat al op haar twaalfde begon bij de AVRO. Ze presenteerde ook verschillende televisieprogramma’s voor de omroepvereniging Veronica.

Een (beeld)boek over de radio

Dinsdag jongstleden presenteerde Jan Westerhof (oud directeur Nederlandse Publieke Omroep) het boek ‘We waren erbij’, over honderd jaar radio aldaar. Hij heeft het over de opkomst van het medium in een verzuilde maatschappij, de hoogtijdagen als praatpaal voor de autoriteiten, als eerste massamedium voor amusement in de jaren 40 en 50, radio als platform voor de jeugdcultuur in de jaren 60 en 70, radio in een nieuwe rol naast de dominante televisie, en als interactief medium. Een knappe uitgave met heel veel foto’s en grafische afbeeldingen die de tijdlijn vormen van de Nederlandse radiogeschiedenis. Ook met tal van verhalen van bekende radiomakers. Het boek kan u hier bestellen.

Een feest in de AB

Waar beter kan het dan in de Brusselse Ancienne Belgique om een feest van de oude en nieuwe Belgische muziek te vieren? Op 3 december nemen Jan Delvaux en Jimmy Dewit iedereen mee op een trip langs zes decennia vaderlandse klassiekers. Staan mee op het podium: Novastar, Salvatore Adamo, Black Box Revelation, The Scabs, SX, Liliane St. Pierre, Arno en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal). In een eenmalige Radio 1 Belpop Sessie schudden Delvaux en Dewit het collectief geheugen op. Met curieuze verhalen en live songs. Een parade van grote hits, onverwachte nummers, unieke combinaties en nooit vermoede wistjedatjes. Tickets bestellen kan via abconcerts.be.

Een verrassing voor Siska

En tot slot ook nog even terug naar de opmerkelijke transfer, zonder manager, van Siska Schoeters naar Radio 2. U las er gisteren (hier dus, mocht u het gemist hebben) alles over bij RadioVisie. Na vijftien jaar trouwe dienst bij Studio Brussel werd ze op een verrassende wijze bedankt door haar collega’s. En dat had ze helemaal niet zien aankomen. Gelukkig is er een filmpje van gemaakt. Op naar het volgende beeldverslagje, haar entree bij De Madammen. We houden u op de hoogte en de vinger aan de pols (van Siska).

Afscheid van een legende: bedankt, Siska!

Siska Schoeters gaat presenteren op Radio 2. Daarom gingen wij – alle collega's van Studio Brussel – haar bedanken voor 15 fantastische jaren. Inclusief confetti, champagne & NOVASTAR. Merci, Siska!

Geplaatst door Studio Brussel op Donderdag 8 november 2018


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in deejays, muziek, nederland, pers
Siska Schoeters van StuBru naar Radio 2 (video)

Het Avondblad van 8 november (video)

Peter Hoogland mag het uitleggen bij Joe (video)

Dick is (nog steeds) radio actief – 8 (audio)

Plaatje maar weer – 35 (video)

Het Avondblad van 6 november (audio)

Sluiten