fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 9 mei (video)

Neemt u dit ook nog even mee?

Het laatste Europese land zonder digitale ether, heeft z’n aversie tegen de techniek laten varen. Niet verbazend natuurlijk dat net het Groot Hertogdom Luxemburg het langste weerstand bood. Uiteindelijk is commerciële radio in de analoge banden één van hun belangrijke exportproducten. Momenteel zijn ze er naarstig bezig om de noodzakelijke zenders te plaatsen om straks volop te gebruiken op blok 7B…/… Zaterdag 12 mei start op Radio Veronica de ‘Rerun van de Top 1000 Allertijden’, editie 2017. Een hele week lang te beluisteren. De lijst werd samengesteld door hun luisteraars (wie anders dacht, mag nu zijn/haar vinger opsteken). De nummer 1 hoort u op vrijdag 18 mei om 16:00 uur.

Nederlandse XITE lanceert muziekzenders in VS

Het muziekbedrijf XITE lanceerde vandaag, als eerste Nederlandse bedrijf, een muziekzender in de Verenigde Staten. Via de Amerikaanse over-the-top TV-operator fuboTV worden drie verschillende versies van XITE aangeboden: XITE (met de actueel populairste hiphop, R&B, pop, rock, en dance muziekvideo’s), XITE x Vibe (mix van populairste rap, trap, mainstream en alternatieve hiphop en R&B muziekvideo’s) en XITE x Rock (mix van beste mainstream, alternatieve, hard-, en indie rock muziekvideo’s). XITE zit sinds vorig jaar al bij Rogers, de grootste TV-operator van Canada. Vanaf volgend jaar wordt ook de Personalised Music Television service aangeboden, het interactieve product van XITE waarmee kijkers muziekvideo’s kunnen liken en skippen, samen met XITE’s VOD (Video On Demand) services.

Veel te vroeg gegaan

Radio 10 brengt morgen, op Hemelvaartsdag, een eerbetoon aan poplegendes die veel te vroeg zijn overleden. In de ‘Stars in Heaven Top 110’ staan de allergrootste hits van iconen als Prince, George Michael, Amy Winehouse, Freddy Mercury, Whitney Houston, Michael Jackson, Avicii, André Hazes, Elvis Presley en John Lennon. De lijst is samengesteld door luisteraars (ja hoor!) en wordt aangevoerd door Queen met ‘Who Wants To Live Forever’. De top 3 bestaat verder uit ‘Careless Whisper’ van George Michael en ‘Wake Me Up’ van de onlangs overleden dj Avicii. tussen 07:00 en 16:00 uur te beluisteren. De lijst is ook te zien en te downloaden op radio10.nl.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
DAB-je d'r bij voor Norkring Vorige week nam Norkring alweer een nieuwe steunzender in gebruik
De zomer komt eraan, de festivals worden op gang getrokken, de campings openen hun poorten,
RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele thema’s. Omdat we
Ben Bode had terug moeten zijn uit vakantie. Maar er was een foute boeking bij
De Hilversumse mediabedrijven YPCA, De Radiofabriek en Radiocoach starten onder de naam ‘The Radio Project’
Jaarlijks combineren talloze Amerikanen tijdens het laatste weekend van mei de herdenking van de gesneuvelde
Urban Trail dwars door Radio 2-gebouw In Hasselt werd gisteren, Pinkstermaandag, de Urban Trail voor
Donderdag aanstaande (24 mei) geeft minister van Media Sven Gatz, uitleg in de commissie voor

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radioreclame: op papier gaat het vanzelf
Natalia doet rondje Medialaan
Het Avondblad van 8 mei (audio)
Wijzigingen Vlaams Mediadecreet definitief goedgekeurd
Het Avondblad van 7 mei (audio)
Vlaamse muziek op Waalse radio? (audio)
Sluiten