fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad van 9 januari

RadioVisie enkele uren offline

Misschien moet u vandaag iets sneller doorheen onze berichten lezen. Om 20:30 uur gaat RadioVisie immers een paar uur offline. Vijftien maanden na de doorstart was het tijd om dit project te evalueren. Eén van de absolute prioriteiten was de verhuis naar een ‘zwaardere’ server. Er zijn steeds meer audio en video-opnames te horen en te zien, terwijl ook het aantal bezoekers gestaag blijft toenemen. Op piekmomenten, zoals bij het overlijden van Wiet Van Broeckhoven vorig weekend, hield de ‘oude’ server maar net stand. Verhuizen is vooral een kwestie van budget. Voorlopig klopt onze boekhouding, dus kunnen we dit (redelijk onzichtbare) cadeau voor 2019 wel aanbieden. 

Hoe adverteren op de radio?

Radioreclame blijft een voortrekkersrol spelen. De mogelijkheden worden bovendien steeds groter met de doorbraak van DAB+, streaming, slimme luisprekers, terugluisteren en zelfs podcasts. Op de lange duur is het bos niet meer zichtbaar door de bomen. Maar er is hulp onderweg, Steve Van den Audenaerde, twee decennia actief bij reclameregie IP Belgium, schets tijdens een ‘Breakfast Session by PUB’ de evoluties en de (vaak onverwachte) mogelijkheden. Hij lardeert ze met tips en trucjes. Van den Audenaerde is sinds afgelopen zomer Business Development Manager Radio bij MEDIALAAN – de Persgroep Advertising. Hij beantwoordt graag de vragen die u tot nu nooit durfde te stellen. Te volgen op 28 januari (08:00-10:30 uur) bij PUB, Arianelaan 5 in Brussel. Hoe u inschrijft en nog meer details vindt u hier. (JLB)

DAB+ of  5G of  WiFi6. Of allemaal?

Dat het medium radio op een keerpunt staat, daar moet onderhand iedereen het over eens zijn. De analoge technieken verhuizen versneld naar het museum, de digitale opvolging heeft plots ontzettende haast. Er is DAB+, maar ook internet. Dat laatste voorlopig nog met 4G, maar 5G en WiFi6 loeren om de hoek. Blijven ze beiden naast elkaar bestaan, of zal er eentje even snel verdwijnen als ie is gekomen? Mensen uit het vak kunnen het (misschien) weten. DJ Patricia van Liemt van 100% NL, heeft er een eigen mening over. Ze werd geïnterviewd door Spreekbuis.nl, en vertelt best een aantal opvallende zaken. Hier lezen. (JLB)

Barry Paf en Patricia van Liempt zijn iedere werkdag tussen 06:00 en 10:00 uur te horen op 100% NL.

Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Er is veel kans dat dit bericht niet van toepassing is voor het publiek van
Een tiental ‘stukjes’ per dag, dat is zowat het gemiddelde aan berichten dat u per dag
De stalen mast van de 372 meter hoge Gerbrandytoren, ook wel bekend als de zendmast
Mobiliteitsproblemen zijn echt geen exclusiviteit voor automobilisten! En sommigen hebben dat begrepen! Radiostudio meenemen in
Geen zender zonder elastiekje Ik schreef het eerder al: de zender verschafte me ook het
Duitsland: DAB+ beleeft momentum Australië: kaap van vijf miljoen toestellen gerond Duitsland: Stilte over tweede
Al vele jaren wordt gezocht en getest om een betere manier te vinden om digitale
Het is een heus mirakel dat de Airpods, die witte draadloze oortjes van Apple, niet

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Qualcomm legt focus op 5G en Wi-Fi 6

Evy Gruyaert met eerste ’40 Something’ (video)

BX1 start eigen (web)radio voor Brussel (video)

Het Avondblad van 8 januari (audio & slides)

Raken we uit het radiomoeras in 2019?

Het Ochtendblad van 8 januari (audio)

Sluiten