fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Het Avondblad van 6 maart (video)

Duitsland: RTL lanceert eigen platform voor podcasts

RTL Radio Duitsland lanceert op 21 maart het nieuwe centrale audio-platform, Audio Now. De portal bundelt de beste podcasts en audiocontent van Duitse radiostations, podcastproducenten en audioproviders. Daarnaast zal Audio Now de exclusieve thuisbasis worden van alle podcasts en audio-series van de Bertelsmann Content Alliance (Media Group RTL Duitsland, UFA, Random House, Gruner + Jahr, BMG en RTL Radio Duitsland). Dit initiatief kadert duidelijk in een bredere (wereldwijde) beweging om podcasts meer te rentabiliseren, plus nemen steeds meer grote mediagroepen het beheer van hun content in eigen handen omdat ze anders te veel potentiële (zijdelingse) inkomsten moeten delen met spelers als Apple, Spotify en portals als TuneIn. (RDS)

Radio VRW heeft een baan voor je

De juiste mensen vinden om een (vrijwilligersproject) overeind te houden. De lokale radiosector weet er als geen ander over mee te praten. Gelukkig bestaan er tegenwoordig talloze manieren om een zoektocht breder op te zetten. Radio VRW (Wellen en Sint-Truiden) maakt er gebruik van. Als u weet wat er leeft en beweegt in één van de dorpjes of stadjes van Haspengouw dan kan u straks deel uitmaken uit van de redactieploeg die het zaterdagochtendprogramma voorbereid en vorm geeft. Geïnteresseerden krijgen gratis coaching en oefenkansen in redactiewerk en het afnemen van interviews en/of het presenteren van een programma. Dit te midden van een hechte ploeg van dertig radiomedewerkers. Laat iets horen via info@radiovrw.be. (HvV)

Leaving Neverland-virus bereikt Nederland

De nu al beruchte documentaire van HBO wordt aanstaande vrijdag op NPO 3 (20:05 uur) uitgezonden. Nog vooraleer het zover is heeft het regionale Noord-Holland NH Radio, gisteren als eerste zender in Nederland, besloten om met onmiddellijke ingang de muziek van de King of Pop te boycotten. “We willen dat je onbevangen naar de liedjes kan luisteren”, is de onderbouwing van dit besluit. Het gaat vooralsnog niet om een levenslange ban van de muziek van de popster. NH Radio zal in ieder geval de komende week geen muziek van Jackson laten horen. Later wordt bekeken of de verbanning gehandhaafd blijft. Op Canvas kan u ‘Leaving Nederland’, eveneens aanstaande vrijdag zien om 20:25 uur.(TB)


TVV Sound
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radiomaker uit de bocht, maakt als straf podcast over zijn en andere fouten (en beetje
Tegenvaller voor RMC Sport Enorme verrassing bij de toewijzing van de uitzendrechten voor de periode
Voor zij waarvan de fantasie ontoereikend is, is er nu ook beeld bij de radio
We gaan vandaag van start op de Meir in Antwerpen, trekken naar Gent, hebben het
Qmusic zorgt voor muzikaal slotfeest met hosts Koen Wauters en Jonas Van Geel  De vierde

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Nederlandse Merol verbaasd over Vlaamse luisteraars

Het Avondblad van 5 maart (video)

Het Ochtendblad van 5 maart (audio)

Verdienen artiesten nog wel iets?

Het Avondblad van 4 maart (video)

Auditeur RVS adviseert vernietiging aantal erkenningen

Sluiten