fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad van 5 november (audio)

BBC Sounds vervangt iPlayer Radio

De BBC heeft zijn iPlayer Radio vervangen door de nieuwe app BBC Sounds, in een poging jongere luisteraars aan te trekken. De oude app bereikte naar verluidt wekelijks slechts 3% van de mensen onder de 35 jaar. Belangrijkste verschillen zijn dat gebruikers vanaf nu hun luistergedrag kunnen personaliseren, dat u de nieuwste podcasts kunt bijbenen en dat u programma’s kunt ontdekken die worden aanbevolen volgens een algoritme vergelijkbaar met Spotify. De app biedt nog steeds alle live-feeds van de radiostations van de Beeb, maar het nieuwe platform legt nu veel meer de focus op podcasts, dagelijkse hoogtepunten, muziekmixen en categorieën. Zo heeft de app 80.000 uur BBC-audio aan boord, waarbij de gebruiker z’n eigen collecties kan samenstellen. De proef op de som nemen lukt nog niet, want voorlopig werd de app enkel uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. In onze app-stores moeten we het stellen met de oude iPlayer Radio.

Mediavrouwen verzameld in een boek

Het is een beetje onze schuld, we mogen met pensioen maar willen niet, bijgevolg is driekwart van deze redactie opgegroeid toen Vlaanderen nog massaal naar de Nederlandse televisie en de ‘Ollandse’ radio luisterde. In de jaren dat de tv-zenders van bij de buren vlotjes marktaandelen haalden van ruim 30%. Om het dan nog niet te hebben over de tienduizenden Vlaamse oren die richting noorden luisteren. Daarom attenderen we graag op het boek ‘1001 vrouwen in de 20ste’ van historica Els Kloek, waarin ze biografische informatie verzamelde van de 1001 grootste Nederlandse vrouwen van de vorige eeuw. In dit volumineuze naslagwerk is ook een groot aantal radio- en televisievrouwen opgenomen, zoals Hannie Lips, Mies Bouwman, Meta de Vries (fotocredits: Beeld & Geluid), Hedy d’Ancona, Ageeth Scherphuis, Tineke Verburg, Mia Smelt , Marga van Arnhem. Voor de ‘plusjes’ onder ons.

Playa Papers gecorrigeerd en Haike kan nu toch

Wie gisteren een duik nam in de Playa Papers, werd niet echt goed op zijn of haar wenken bediend. De audiofragmenten klopten een tijdlang niet met de bijhorende tekst. Het internet is en blijft een feit van punten en komma’s. Staat er eentje verkeerd, dan krijgt u een ander verhaal. De foute links werden pas laat in de avond gecorrigeerd. Wie alsnog het juiste geluid bij de passende tekst wil horen, kan hier naar aflevering 18 surfen van dit opmerkelijke verhaal…/… Als boetedoening krijgt u het nooit uitgezonden programma ‘Koffie op zondag’ met Haike Debois bij Mi Amigo. Nooit te horen geweest omdat het station was opgehouden te bestaan. Er werd toen lang op voorhand werd opgenomen, en Haike was een uur bezig geweest. Vanaf vandaag, niet helemaal vruchteloos dus. Precies veertig jaar terug in de tijd, naar 5 november 1978!


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in groot-brittannië, multimedia, nederland, offshore
Een kerstmis zonder Edwin Evers (video)

De Playa Papers – 18 (veel audio)

Het Weekendblad van 3 en 4 november (audio)

Het Avondblad van 2 november (video)

Nederland telt ‘intro- en outro- seconden’ (video)

Nostalgische column Hans Knot (45)

Sluiten