fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 5 november (audio)

BBC Sounds vervangt iPlayer Radio

De BBC heeft zijn iPlayer Radio vervangen door de nieuwe app BBC Sounds, in een poging jongere luisteraars aan te trekken. De oude app bereikte naar verluidt wekelijks slechts 3% van de mensen onder de 35 jaar. Belangrijkste verschillen zijn dat gebruikers vanaf nu hun luistergedrag kunnen personaliseren, dat u de nieuwste podcasts kunt bijbenen en dat u programma’s kunt ontdekken die worden aanbevolen volgens een algoritme vergelijkbaar met Spotify. De app biedt nog steeds alle live-feeds van de radiostations van de Beeb, maar het nieuwe platform legt nu veel meer de focus op podcasts, dagelijkse hoogtepunten, muziekmixen en categorieën. Zo heeft de app 80.000 uur BBC-audio aan boord, waarbij de gebruiker z’n eigen collecties kan samenstellen. De proef op de som nemen lukt nog niet, want voorlopig werd de app enkel uitgerold in het Verenigd Koninkrijk. In onze app-stores moeten we het stellen met de oude iPlayer Radio.

Mediavrouwen verzameld in een boek

Het is een beetje onze schuld, we mogen met pensioen maar willen niet, bijgevolg is driekwart van deze redactie opgegroeid toen Vlaanderen nog massaal naar de Nederlandse televisie en de ‘Ollandse’ radio luisterde. In de jaren dat de tv-zenders van bij de buren vlotjes marktaandelen haalden van ruim 30%. Om het dan nog niet te hebben over de tienduizenden Vlaamse oren die richting noorden luisteren. Daarom attenderen we graag op het boek ‘1001 vrouwen in de 20ste’ van historica Els Kloek, waarin ze biografische informatie verzamelde van de 1001 grootste Nederlandse vrouwen van de vorige eeuw. In dit volumineuze naslagwerk is ook een groot aantal radio- en televisievrouwen opgenomen, zoals Hannie Lips, Mies Bouwman, Meta de Vries (fotocredits: Beeld & Geluid), Hedy d’Ancona, Ageeth Scherphuis, Tineke Verburg, Mia Smelt , Marga van Arnhem. Voor de ‘plusjes’ onder ons.

Playa Papers gecorrigeerd en Haike kan nu toch

Wie gisteren een duik nam in de Playa Papers, werd niet echt goed op zijn of haar wenken bediend. De audiofragmenten klopten een tijdlang niet met de bijhorende tekst. Het internet is en blijft een feit van punten en komma’s. Staat er eentje verkeerd, dan krijgt u een ander verhaal. De foute links werden pas laat in de avond gecorrigeerd. Wie alsnog het juiste geluid bij de passende tekst wil horen, kan hier naar aflevering 18 surfen van dit opmerkelijke verhaal…/… Als boetedoening krijgt u het nooit uitgezonden programma ‘Koffie op zondag’ met Haike Debois bij Mi Amigo. Nooit te horen geweest omdat het station was opgehouden te bestaan. Er werd toen lang op voorhand werd opgenomen, en Haike was een uur bezig geweest. Vanaf vandaag, niet helemaal vruchteloos dus. Precies veertig jaar terug in de tijd, naar 5 november 1978!


TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
In het jaar dat in Nederland gevierd wordt dat het medium radio er een eeuw
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Toekomstige kabeltelevisie met of zonder REM? Vorige week eindigde ik met het gegeven dat de
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
Radio Atlantis In de zomer van 1963 kwam de plaat Atlantis uit, van de Shadows,

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
De terugkeer van de ‘radiopiraat’

Bram is de nieuwe MNM-weerman (audio & video)

Een kerstmis zonder Edwin Evers (video)

Het Weekendblad van 3 en 4 november (audio)

‘Radio’ maken voor slechts één luisteraar (audio)

BeoutQ zwaar onder vuur

Sluiten