RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Avondblad van 5 januari (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Monique’s Ron West overleden

Na een korte ziekte is voormalig Radio Monique dj Ron West (57) op donderdag 3 januari 2019 in zijn woonplaats Naaldwijk overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ron West heette eigenlijk Ronald Koene. Hij begon op jonge leeftijd te werken in discotheken en maakte programma’s voor lokale radiopiraten. Zijn grote droom was om in de mediawereld te werken. De eerste gelegenheid deed zich voor in 1981 bij de zeezender Delmare. Helaas werd het zendschip net voor het uitvaren in de haven van Maassluis in beslag genomen. Ron wachtte op een nieuwe kans, die er kwam er in 1985 toen Radio Monique vanaf de Ross Revenge begon uit te zenden. (JPP) (Fotocredits: WOS.nl)

Ron West bij Radio Monique (20/11/1985 – 15:00-16:00 uur)

Ook Nostalgie hertekende schema

Niet enkel NRJ sleutelde aan de programmering. Nostalgie, hun buren in het Mediahuis, hebben ook enkele nieuwigheden in petto vanaf maandag 7 januari. Domi Crommern keert, na gezondheidsproblemen terug. Hij zal het avondprogramma ’Shuffle’ voor zijn rekening nemen. Van maan- tot en met donderdag (19:00-22:00 uur). Herbert Bruynseels mag de luisteraars entertainen op zaterdag- een zondagochtend (07:00-10:00 uur). De vrijdagavond wordt gereserveerd voor Bjorn Verhoeven (19:00-22:00 uur). Yves de wolf heeft Nostalgie dan weer verlaten. Hij trok naar de concullega’s van de Medialaan en mag er de functie van coach uitoefenen. (Patrick de Smit)

AM-opname met historische betekenis 

U wist dat de RTBF haar twee middengolffrequenties heeft verlaten op 31 december 2018. Tot dan waren op de 621 kHz de programma’s te beluisteren van La Première en op de 1125 kHz de uitzendingen van het regionale Viva Cité.  Een historische uitstap, want hiermee kwam een definitief einde aan de Belgische aanwezigheid in deze band. De Franstalige publieke omroep vindt dat er voldoende alternatieven zijn via FM, DAB+ en internet om al wie wil luisteren, daar ook in te voorzien. Een redenering waar wij niet direct achter staan. Vooral om de geschiedkundige waarde is het belangrijk dat de laatste momenten bewaard blijven. Dat is inmiddels gebeurd. (NuG)


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Blad 1477: Nostalgie, Radio 538, Brillux Radio (audio)

• Urbanus, CPex en Emma Bale vervolledigen Nostalgie Beach Festival • Radio 538 vervangt Die Lees verder

Blad 1476: MNM, Fluister, Qmusic

• MNM en het geloof in de West-Vlaamse toekomst • Fluister: nieuwe abonnementsdienst voor audio Lees verder

Blad 1475: Audify, Hotbird, iPod

• Nederland: audioreclame blijft groeien • Eurovisiesongfestival in 4K UHD kijken via Hotbird • Apple Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
marc
marc
6 januari 2019 - 00:55 00:55

We zouden willen dat de VRT en de RTBF hun frequenties vrijgeeft aan de internationale gemeenschap…. Dan kan nuuzen moat uit NL of Uk er wel iets mee doen.

Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
5 januari 2019 - 18:46 18:46

Persoonlijk vind ik het erg dat er nu een einde kwam (mét de Brabançone zelfs !) aan de middengolfuitzendingen in België via AM op de 621 en 1125 AM.In Vlaanderen worden de Franstaligen nu ook totaal vergeten én in Wallonië de Vlamingen (al een hele poos!).En dan maar zeggen dat we in België wonen…In eigen land kan men dus niet meer via de gewone (radio) weg luisteren naar de eigen nationale programma’s in beide landsgedeelten ! Dat AM te duur geworden is voor het aantal luisteraars (die er nog zijn op AM) betwist ik niet, integendeel. Maar er kon in ieder geval (met een beetje goeie wil) van beide kanten een vrij goeie betaalbare oplossing gevonden worden via DAB+.Er is en was plaats daarvoor om in héél België één nationale zender van elke taalgemeenschap in de ether te sturen(Zelfs met de BRF erbij)…Tja…En dan maar spreken overal over een eengemaakt Europa…tjonge tjonge…

Cools jean pierre
Cools jean pierre
6 januari 2019 - 13:49 13:49
Antwoord aan  Pieter Van Banden

Een een gemaakt Europa maar niet op média gebied, alleen sant in eigen land. De gelukkigen zijn die in de grens gebieden wonen en de dvbt en dab zenders van de buurlanden kunnen ontvangen.

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x