fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad van 5 januari (audio)

Monique’s Ron West overleden

Na een korte ziekte is voormalig Radio Monique dj Ron West (57) op donderdag 3 januari 2019 in zijn woonplaats Naaldwijk overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ron West heette eigenlijk Ronald Koene. Hij begon op jonge leeftijd te werken in discotheken en maakte programma’s voor lokale radiopiraten. Zijn grote droom was om in de mediawereld te werken. De eerste gelegenheid deed zich voor in 1981 bij de zeezender Delmare. Helaas werd het zendschip net voor het uitvaren in de haven van Maassluis in beslag genomen. Ron wachtte op een nieuwe kans, die er kwam er in 1985 toen Radio Monique vanaf de Ross Revenge begon uit te zenden. (JPP) (Fotocredits: WOS.nl)

Ron West bij Radio Monique (20/11/1985 – 15:00-16:00 uur)

Ook Nostalgie hertekende schema

Niet enkel NRJ sleutelde aan de programmering. Nostalgie, hun buren in het Mediahuis, hebben ook enkele nieuwigheden in petto vanaf maandag 7 januari. Domi Crommern keert, na gezondheidsproblemen terug. Hij zal het avondprogramma ’Shuffle’ voor zijn rekening nemen. Van maan- tot en met donderdag (19:00-22:00 uur). Herbert Bruynseels mag de luisteraars entertainen op zaterdag- een zondagochtend (07:00-10:00 uur). De vrijdagavond wordt gereserveerd voor Bjorn Verhoeven (19:00-22:00 uur). Yves de wolf heeft Nostalgie dan weer verlaten. Hij trok naar de concullega’s van de Medialaan en mag er de functie van coach uitoefenen. (Patrick de Smit)

AM-opname met historische betekenis 

U wist dat de RTBF haar twee middengolffrequenties heeft verlaten op 31 december 2018. Tot dan waren op de 621 kHz de programma’s te beluisteren van La Première en op de 1125 kHz de uitzendingen van het regionale Viva Cité.  Een historische uitstap, want hiermee kwam een definitief einde aan de Belgische aanwezigheid in deze band. De Franstalige publieke omroep vindt dat er voldoende alternatieven zijn via FM, DAB+ en internet om al wie wil luisteren, daar ook in te voorzien. Een redenering waar wij niet direct achter staan. Vooral om de geschiedkundige waarde is het belangrijk dat de laatste momenten bewaard blijven. Dat is inmiddels gebeurd. (NuG)


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het Avondblad van 31 januari (audio)

° Er was vandaag ook een Ochtendblad. Het 'verraad' van Wim Oosterlinck Personen waarmee u Lees verder

Gatz geeft uitbrander(tje) aan Norkring

Vlaams minister van Media Sven Gatz gaf vanochtend, tijdens de Commissie voor Cultuur, Jeugd, Sport Lees verder

Nieuw: het DAB+ weekrapport (1)

Het is nog niet eens zo héél lang geleden dat het letterwoord 'DAB' spottend werd Lees verder

Dick is (nog steeds) radio-actief – 20 (audio)

In 1948 begon Radio Luxembourg al op zondagavond met de ‘Top Twenty’. De Engelstalige uitzendingen Lees verder

Hogescholen krijgen radio-uren bij MNM

Voor het zesde jaar op rij slaan MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in Lees verder

Het Ochtendblad van 31 januari (video)

Grote Peter in kort item bij één Het dagelijkse één-programma ‘Iedereen Beroemd’ (na Het Journaal Lees verder

Duitsland: vernieuwing bij de RBB

Een groot land, met veel inwoners en een gezonde mediawetgeving, voorziet onder andere in regionale Lees verder

Het Avondblad van 30 januari (video)

Na het feest, nu de centen Ongeveer een maand na ‘De Warmste Week’ krijgen de Lees verder

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
1 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
3 Personen die reageerden
Cools jean pierremarcPieter Van Banden Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
marc
Gast
marc

We zouden willen dat de VRT en de RTBF hun frequenties vrijgeeft aan de internationale gemeenschap…. Dan kan nuuzen moat uit NL of Uk er wel iets mee doen.

Pieter Van Banden
Lid

Persoonlijk vind ik het erg dat er nu een einde kwam (mét de Brabançone zelfs !) aan de middengolfuitzendingen in België via AM op de 621 en 1125 AM.In Vlaanderen worden de Franstaligen nu ook totaal vergeten én in Wallonië de Vlamingen (al een hele poos!).En dan maar zeggen dat we in België wonen…In eigen land kan men dus niet meer via de gewone (radio) weg luisteren naar de eigen nationale programma’s in beide landsgedeelten ! Dat AM te duur geworden is voor het aantal luisteraars (die er nog zijn op AM) betwist ik niet, integendeel. Maar er kon in ieder geval (met een beetje goeie wil) van beide kanten een vrij goeie betaalbare oplossing gevonden worden via DAB+.Er is en was plaats daarvoor om in héél België één nationale zender van elke taalgemeenschap in de ether te sturen(Zelfs met de BRF erbij)…Tja…En dan maar spreken overal over een eengemaakt Europa…tjonge tjonge…

Cools jean pierre
Gast
Cools jean pierre

Een een gemaakt Europa maar niet op média gebied, alleen sant in eigen land. De gelukkigen zijn die in de grens gebieden wonen en de dvbt en dab zenders van de buurlanden kunnen ontvangen.

Meer in deejays, middengolf, nederland, offshore, overlijden
NRJ ‘verdubbelt’ de ochtend

Het vinylmoment van Manneke Pop – 51 (video)

Offshore radio in ‘De Pré Historie’ op tv (video)

Het Avondblad van 4 januari (audio)

US: ‘Ontdekker’ van Howard Stern is overleden

Nostalgische column Hans Knot – 53 (video)

Sluiten