fbpx

RadioVisie

.
Yesterdayland
.

Het Avondblad van 5 februari (audio)

UK: Bauer Media koopt 33 lokale stations

De Duits-Britse mediagroep Bauer Media, vooral gespecialiseerd in radio en tijdschriften, heeft er in één klap 33 (analoge) stations bij, dankzij de aankoop van Lincs FM Group en Celador Radio, twee regionale en tot nu nog onafhankelijke radiogroepen in het zuiden en het zuidwesten van Engeland. Deze lokale stations hebben samen een wekelijks bereik van 1,1 miljoen luisteraars. Verwacht wordt dat de stations de volgende maanden zullen worden ingepast in de Bauer-netwerken Hits en Greatest Hits, al is daarover nog niets concreet. In de deal zijn 35 radiostations betrokken, maar twee stations (KCFM en Sam FM South Coast) worden doorverkocht aan Nation Radio omdat Bauer in de betrokken regio’s al andere stations heeft. (RDS)

YouTube Kids nu ook bij ons

YouTube Kids, de kindvriendelijke versie van YouTube, is sinds vandaag – niet toevallig op Safer Internet Day – ook verkrijgbaar in België en Nederland. De app maakt het makkelijker om video’s te vinden die kinderen leuk vinden. De ouders beschikken over eenvoudige tools om zelf te selecteren wat hun kinderen kunnen zien en ze kunnen ook de tijd die ze kunnen doorbrengen achter hun scherm beheren. De app kan gratis worden gedownload en kan op je telefoon, tablet of op het grote scherm worden bekeken met Google Chromecast, Apple TV, game consoles of een Smart TV. De beschikbare functies van de app vind je hier. (RDS)

Sylvain Tack stierf 13 jaar geleden

Vandaag 5 februari is de sterfdag (2006) van Sylvain Tack (foto bovenaan – credits: Weekend), de man die in radioland bekend, berucht en beroemd werd als drijvende kracht achter de legendarische zeezender Radio Mi Amigo. Heel even stilstaan bij deze ‘manager van de eeuw’ (aldus het duo van Belpop Bonanza), is bijgevolg een must. We bewerkten een programma van webradio Mi Amigo 192 van 1 januari 2009. Een soort eerbetoon aan Sylvain, gemaakt door Norbert. Met enkele opmerkelijke fragmenten. Zo zegt Tack in een interview: ”Het was niet de bedoeling om een radiostation te beginnen. Het is de BRT geweest die mij verplicht heeft om te beginnen want zij wilden onze plaatjes niet draaien, al die shit en rotzooi draaien wij niet zeiden ze.” (TvH)


TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het is 8 augustus 1974: Mi Amigo doet het op verzoek, zelfs in twee landstalen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Louis Stuster aka Johan Vermeer was één van de mensen die live vanaf de MV
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Qmusic dj krijgt cadeau en staat nogal letterlijk voor paal Iemand met een grote tuin?
Toen de pier van Scheveningen dreigde in te storten Vandaag deel 3 van ‘Prioriteiten’ rond
Iedere dag neemt RadioVisie u mee naar een ver verleden. We recycleren dag op dag

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Norkring start ‘spook-tv’ via kanaal 10

Jan van Veen alweer ontslagen bij Radio 5 (audio)

Het Avondblad van 4 februari (audio/video)

Beieren: nieuwe testuitzendingen in 5G

Het Middagblad van 3 februari (audio)

DIVA: de beste radiospots van het najaar 2018

Sluiten