fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 4 september (video)

En daarom is NRJ terug in Vlaanderen

‘Zat iemand te wachten op radio NRJ?’ Het is een vraag die De Standaard zich vandaag stelt. Om het juiste antwoord te vinden, gingen ze praten met Tom Klerkx, directeur van het nieuwe station. Het werd een interessante en vooral lange babbel. Wie een abonnement heeft op de krant, kan het zonder problemen helemaal lezen. Anderen moeten iets meer moeite doen, maar als u zich registreert, dan kan u iedere maand tot vijf berichten die achter de ‘betaalmuur’ zitten, alsnog helemaal inkijken. Dit is de juiste link om bij het juiste artikel terecht te komen. O ja, de vraag die de krant zich stelt in de titel wordt alvast positief beantwoord door… NRJ zelf. ‘Ja, Vlaanderen zat op ons te wachten’.

Radio Corneel is terug (en herdenkt 2 collega’s)

In het West-Vlaamse plaatsje Veldegem is Radio Corneel opnieuw in de lucht op 97.4 FM. Voor de derde keer op rij worden de lokale kermisdagen geanimeerd door een ploeg enthousiaste radiomakers onder leiding van voorzitter Filip Cools aka Tim Popsma. De uitzendingen hebben dit jaar een extra ondertoon, tegelijk met het kermisfeest, wil het team ook een eerbetoon brengen aan de begin 2018 overleden mede-oprichter van Radio Corneel, Daniël Clarisse. Maar ook aan medewerker Kurt Slabinck, die onlangs verdronk toen de vissersboot Z19 Sonja, waarop hij aan het werk was, kapseisde. Het tijdelijke station heeft z’n basis op de parking van de lokale Carrefour Express en is nog in de lucht tot 16 september. Uiteraard kan er wereldwijd geluisterd worden via webstream.

Marc Bee, Maarten de Wit, Freddy Rogghe, Kurt Catrysse, Tim Popsma, Rudy Bral, Danny Stevens, Dirk Vanwynsberghe, Dirk Deschacht, Kerckenaere Vanryckeghem Marina Jurgen, Tom de Wispelaere.

Alle begin is moeilijk ‘Bij Debecker’

Gisteren gingen niet enkel de schoolpoorten opnieuw open, heel wat radiomakers zaten ook voor het eerst achter de microfoon op een nieuw tijdstip, in een andere omgeving of zelfs bij concullega zender. Dat laatste was het geval voor Karolien Debecker (foto bovenaan – credits: VRT), die van MNM naar Radio 1 werd getransfereerd om Jan Hautekiet op te volgen. Het werd een memorabele uitzending, voor het grootste deel door een… falende techniek. Tijdens het eerste half uur van ‘Bij Debecke’ (09:00-10:00 uur) waren er computerproblemen. Af en toe was er helemaal niets te horen op de radio, dan weer was er een Franstalig iemand aan het woord en af en toe het geluid van een toetsenbord. Na een half uur waren alle bugs gevonden en kon de presentatrice laten horen wat ze echt in haar mars heeft. ‘Rampluisteraars’ kunnen hier terecht voor een herbeluistering.

Stadsradio Vlaanderen draaide door, FM Gold zet deuren open

Maar het liep niet alleen bij Radio 1 verkeerd. Ook Stadsradio Vlaanderen had vandaag Murphy op bezoek. Toen het middag was, klonk het gebruikelijke tijdsein. Niet één, maar minstens veertig keer. De kracht van de automatisering, denken we dan. Vanaf 16 september zou dit soort haperingen niet meer mogen voorvallen want dan is het netwerk decretaal verplicht om en live uit te zenden van 06:00 tot 02:00 uu, de volgende nacht en. Kann het mannetje ter plaatse ingrijpen…/… FM Gold organiseert op zondag 16 september tussen 10:00 en 17:00 uur een opendeurdag. De studio’s bevinden zich op de vierde verdieping van OC Vondel in de Karel van Manderstraat 26 in Meulebeke. Er is een ruime parking achter het gebouw. Er wordt uitgezonden voor Izegem – Roeselare op 105.6 FM en Tielt – Meulebeke op 106.9 FM


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Net nu ze een degelijke wedstrijd konden bedenken, doen ze het niet! Omdat we het
Iedereen krijgt ze wel eens in zijn inbox: mailtjes met reclame voor ‘penis enlargers’ en
Manu Van Aalst (foto bovenaan) uit Boom en twintig jaar jong, heeft ‘MNM Start to
In Antwerpen tellen ze tot 100 en 40 jaar geleden trokken ze met bijna 100
Het Vlaamse medialandschap kan opgelucht ademhalen, een conflict tussen stadsradio Hasselt 1 en de publieke
Peter Koelewijn zei het al: 'Beter goed gepikt dan slecht geschreven'... Zo heel af toe
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
wim Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
wim
Gast
wim

in antwerpen is 107 fm gestart met test uitzendingen
geen naam of iets anders enkel dance muziek en af en toe iets uit de disco tijd

Meer in Actueel
VBRO: Het uur van de waarheid? (2)

Het Avondblad van 3 september (audio)

VBRO: Het uur van de waarheid? (1)

Vluchten kan niet meer (video)

VBRO: Het uur van de waarheid?

Onbetaalbare radiolicenties in Mozambique

Sluiten