fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad van 30 augustus (video)

FM Goud filmt, Radio 1 vernieuwt

FM Goud heeft nu ook een TV Kanaal op YouTube. U vindt er onder andere een reportage over Yesterdayland (het Tomorrowland voor senioren), de retro happening die zaterdag jongstleden (26 augustus) doorging in Bobbejaanland. Het Limburgse radioteam interviewt diverse bekende artiesten. U hoort en vooral u ziet het hier…/… Op maandag 3 september start bij Radio 1 het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering en enkele opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Het najaar 2018 van Radio 1 hebben we voor u in een pdf-je gegoten.

Het ‘nieuwe’ team van Radio 1 – Boven: Karolien Dedecker, Ruth Roets en Ruth Joos Onder: Michaël Van Droogenbroeck, Sofie Lemaire, Xavier Taveirne en Benedikte Coussement

Offshore FM: na het geluid, nu ook het beeld

Evenementenradio’s zijn vooral een lokaal fenomeen, ze ondersteunen plaatselijke gebeurtenissen, geven wat extra pigment aan eerder bescheiden initiatieven. In Kortrijk doen ze het helemaal anders. Alweer vele jaren verzamelen in de maand augustus Vlamingen, Nederlanders, Britten en zelfs af en toe een verdwaalde Fransman, op initiatief van Mi Amigo 40, om het internationale karakter van het fenomeen radio te herdenken. Meestal put men daarvoor ook de rijke geschiedenis van de offshore radio. Ook dit jaar was dit opnieuw het geval tijdens de vijfdaagse happening ‘Offshore FM’. Zondag jongstleden was het feest alweer voorbij, maar de herinneringen zullen blijven want zopas werden een massa foto’s toevertrouwd aan de goede zorgen van Facebook. Om te kijken, moet u hier even klikken.

Bang & Olufson in zee met ‘armoezaaiers’

Wie zei daar dat Android voor de ‘armoezaaiers’ is, voor mensen die geen iPhone kunnen betalen? Lange tijd heeft het Android OS dat imago gehad, maar de laatste jaren zijn er steeds meer fabrikanten gekomen die Android in high-end toestellen stoppen, en een hoog kwalitatieve gebruikservaring bieden. Een trend die nu bevestigd wordt door Bang & Olufson, dat in twee van zijn duurdere luidsprekers, de BeoSound1 en BeoSound2, de Google Assistant gaat inbouwen. Die luidsprekers, waarvan de prijs start vanaf $1.750, hebben een opmerkelijk, kegelvorming design. Zij ondersteunen reeds een aantal draadloze streamingmogelijkheden zoals ChromeCast, AirPlay2, Spotify Connect. En voortaan kan met deze luidsprekers ook domotica bediend worden, via de Google Assistant. Meer bij The Verge.


TVV Sound

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 663: Maria, DAB+, M fm en Lutgart

‘De Hemelse 100’, nu ook te horen voor gewone stervelingen. Duitsers lopen storm voor 'huishoudelijke' Lees verder

Het ochtendblad op dinsdag 24 november

In Roeselare zijn er nog Pieten en die maken kinderontbijten klaar. Internetradio heeft kerstcadeau voor Lees verder

Blad 662: TOPradio, MNM & Sam (video)

Sinterklaas gooit een hoofdstedelijke frequentie in het TOPschoentje. Huur eens een DJ van MNM in Lees verder

Blad 661: Sam, Remco & Dick (video)

Soms zijn we ook blij dat een week voorbij is. Niet dat we bijgelovig zijn, Lees verder

Blad 660: Radio 10, Lutgart & Bandcamp

Vierduizend quizzende popmuziek allesweters gezocht om online ter spelen. De uitvaartplechtigheid van Lutgart Simoens wordt Lees verder

Blad 659: OmniPlayer, MENT & Brandy (audio)

DPG Media zet in op OmniPlayer voor z'n radiostations. Isabel en Lou van Put strijden Lees verder

Blad 658: Oilsjt Mjoezik, RFI en DAB+ (video)

Oilsjt Mjoezik: Doen alsof Covid-19 niet bestaat. RFI: Het was maar een test en die Lees verder

Blad 657: Lutgart, antennes & Bent (audio & video)

"Ik heb een rijk leven gehad, daarvoor bedank ik vooral de luisteraars".Opnieuw gaat een stuk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Bekend (rock)volk kleurt openingsweekend Roxx

VRT sluit akkoord met TV Vlaanderen

Stan en Sharon ’s ochtends in ’t Stad (video)

Sluiten