fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 30 augustus (video)

FM Goud filmt, Radio 1 vernieuwt

FM Goud heeft nu ook een TV Kanaal op YouTube. U vindt er onder andere een reportage over Yesterdayland (het Tomorrowland voor senioren), de retro happening die zaterdag jongstleden (26 augustus) doorging in Bobbejaanland. Het Limburgse radioteam interviewt diverse bekende artiesten. U hoort en vooral u ziet het hier…/… Op maandag 3 september start bij Radio 1 het najaar met een nieuwe voormiddag-programmering en enkele opvallende nieuwe gezichten. Daarnaast kunnen de Radio 1-luisteraars ook rekenen op enkele vertrouwde vaste waarden. Het najaar 2018 van Radio 1 hebben we voor u in een pdf-je gegoten.

Het ‘nieuwe’ team van Radio 1 – Boven: Karolien Dedecker, Ruth Roets en Ruth Joos Onder: Michaël Van Droogenbroeck, Sofie Lemaire, Xavier Taveirne en Benedikte Coussement

Offshore FM: na het geluid, nu ook het beeld

Evenementenradio’s zijn vooral een lokaal fenomeen, ze ondersteunen plaatselijke gebeurtenissen, geven wat extra pigment aan eerder bescheiden initiatieven. In Kortrijk doen ze het helemaal anders. Alweer vele jaren verzamelen in de maand augustus Vlamingen, Nederlanders, Britten en zelfs af en toe een verdwaalde Fransman, op initiatief van Mi Amigo 40, om het internationale karakter van het fenomeen radio te herdenken. Meestal put men daarvoor ook de rijke geschiedenis van de offshore radio. Ook dit jaar was dit opnieuw het geval tijdens de vijfdaagse happening ‘Offshore FM’. Zondag jongstleden was het feest alweer voorbij, maar de herinneringen zullen blijven want zopas werden een massa foto’s toevertrouwd aan de goede zorgen van Facebook. Om te kijken, moet u hier even klikken.

Bang & Olufson in zee met ‘armoezaaiers’

Wie zei daar dat Android voor de ‘armoezaaiers’ is, voor mensen die geen iPhone kunnen betalen? Lange tijd heeft het Android OS dat imago gehad, maar de laatste jaren zijn er steeds meer fabrikanten gekomen die Android in high-end toestellen stoppen, en een hoog kwalitatieve gebruikservaring bieden. Een trend die nu bevestigd wordt door Bang & Olufson, dat in twee van zijn duurdere luidsprekers, de BeoSound1 en BeoSound2, de Google Assistant gaat inbouwen. Die luidsprekers, waarvan de prijs start vanaf $1.750, hebben een opmerkelijk, kegelvorming design. Zij ondersteunen reeds een aantal draadloze streamingmogelijkheden zoals ChromeCast, AirPlay2, Spotify Connect. En voortaan kan met deze luidsprekers ook domotica bediend worden, via de Google Assistant. Meer bij The Verge.


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Een tijd geleden werden alle middengolfzenders van de VRT uitgezet omdat er te weinig interesse voor
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Naar de radio kunnen luisteren in tunnels om op de hoogte te blijven van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Meestercomponist van de jingle- en commerciële oorwurmen is niet meerRadio maken vanuit een bunker (dan
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Radiomakers die zo vergroeid zijn met het medium dat hun naam een beetje synoniem is

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Bekend (rock)volk kleurt openingsweekend Roxx

VRT sluit akkoord met TV Vlaanderen

Stan en Sharon ’s ochtends in ’t Stad (video)

Het Avondblad van 29 augustus (video)

Monitoring radio’s: ‘Big Brother’ luistert mee

The Caliphate: ‘pakkende’ podcast

Sluiten