RadioVisie

  • ..

Het Avondblad van 3 september (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Sven en Steve over de nieuwe Joe’s

Naar de radio luisteren en zelf kiezen uit welk decennium de muziek komt. Sinds 20 augustus kan het op de twee digitale kanalen van Joe via DAB+. Op het ene hoort u enkel de hits uit de seventies, op het andere krijgt u het beste uit de eighties. We vertellen u niks nieuws. U las het bij ons en elders. Mogelijk hebt u al geluisterd. Ochtendjock Sven Ornelis en Steve Van den Audenaerde (Manager Business Development Radio) mochten extra tekst en uitleg geven bij PUB, een Belgisch (yep, tweetalig) vaktijdschrift gespecialiseerd in marketing en reclame. Leuk en bijzonder aan PUB is het feit dat ze zichzelf omschrijven als ‘Een ernstig blad dat zichzelf niet te ernstig neemt’. Da’s genoeg om bij ons een streepje voor te hebben. Maar daar gaat het niet over, wel over Joe 70 en Joe 80. Hier klikken en lezen.

Was het nieuws toén toch anders?

Omdat verandering van spijs doet eten, attenderen we voor een enkele keer ook op een bijzondere reeks die deze avond van start gaat bij Canvas. U kan er kijken naar de eerste aflevering van ‘Dank dat u bij ons was’, een programma dat een blik werpt op de tv-journalistiek van de voorbije veertig jaar en hoe die in de tijd is geëvolueerd. Iets wat we zelf dagelijks ervaren. Uiteindelijk doen wij ook al 44 jaar ‘ons ding’. Aanleiding is de carrière van Martine Tanghe die in 1978 begon. De titel verwijst naar het zinnetje waarmee deze éminence grise bijna elke uitzending van ‘Het Journaal’ afsluit als zij presenteert. De makers van de reeks hebben 35 journalisten van alle slag geïnterviewd: jong en oud, vrouw en man, van VRT NWS én van VTM. Het gaat om coryfeeën als Phara de Aguirre, Paul Jambers en Dany Verstraeten, maar ook om voormalig gedelegeerd bestuurder Bert De Graeve. Canvas, iedere maandag om 21:15 uur. 

We laten NRJ nog eens starten

Deze ochtend bent u misschien vroeger dan gewoonlijk uit bed gekomen, want als rechtgeaard radiofan wilde u de start van een nieuw ‘landelijk’ radiostation voor geen goud missen. Zelfs al woont u niet in de stedelijke gebieden waar NRJ een FM-frequentie kreeg, dan nog zijn de mogelijkheden legio om er bij te zijn. De televisie biedt een uitweg, waar de gebruikelijke Nostalgie tv-ochtend op ZES is vervangen door de avonturen van de zwarte panter, anderzijds is er ook nog de webstream. De kans dat u de opening wel miste is uiteraard ook niet onbestaande. Daarom hebben we voor u het eerste uur enkel ontdaan van de muziek, want die klink toch overal hetzelfde, maar voor het overige is dit een ideale herkansing. (Met dank aan Philippe Derluyn). Overigens hebben ze bij Telenet, dat via De Vijver Media voor de helft aandeelhouder is van NRJ Vlaanderen, niet gewacht om de nieuwe zender snel een plekje te geven op de digitale kabel. Abonnees van Telenet vinden NRJ voortaan op kanaal 943.


TVV Sound

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1644: Mediaconcentratie, Joe, Top 2000 Stembus (video)

• Mediaconcentratie in Vlaanderen • Joe's Pakje van je hart op bezoek bij Tia • Lees verder

Blad 1643: Robin Keyaert, DAB+ in Estland, Willy

• Gezocht: een goede wekker voor Robin • Estland: DAB+ start op 28 november • Lees verder

Blad 1642: HLN-audionieuws, NRJ, WorldDAB Summit (video)

• HLN-nieuws luisteren, maar waar hoorden we dat nog? • NRJ zoekt uw 2000 favoriete Lees verder

Blad 1641: Joe, DAB+ in Estland, zendvermogens Nederland

• Joe start weer ‘Pakje van je Hart’ • Estland heeft dan toch goesting in Lees verder

Blad 1640: Willy Class X, Paula D’Hondt

• Joe Lage Landen ruimt de baan voor Willy CLASS X • Paula D’Hondt maakte Lees verder

Blad 1639: Anja Daems, Soniq Awards, Mijn DNA Achterna (audio)

• Anja Daems vervangt Peter Verhulst op Radio2 • Op zoek naar de beste audioreclame Lees verder

Blad 1638: Radio 1, Emitel, Spotify

• Radio 1-podcast: een duik in de pleegzorg • Oekraïne: opnieuw radio in Cherson dankzij Lees verder

Blad 1637: Fabian Hermans, luistercijfers Frankrijk, Adformatie

• Fabian's radiodebuut met NRJ 40 • Frankrijk: zit radio in vrije val? • Nederland: Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

7 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Koen
Koen
4 september 2018 - 14:09 14:09

NRJ heeft mij ook positief verrast tot nu toe. Heb jaren vooral MNM (& daarvoor (Radio) Donna) geluisterd.
En ja, NRJ heeft ongeveer wel dezelfde hits als MNM en een beetje muziek van StuBru naar mijn mening.
NRJ is naar mijn gevoel niet zo hyper als MNM de laatste tijd, en dat is positief

marc
marc
3 september 2018 - 20:38 20:38

Ik weet niet of de 99.4 Gent aanstaat, en vermoed de 96.2 Hooglede ook al niet?

PVM
PVM
3 september 2018 - 21:15 21:15
Antwoord aan  marc

96.2 in Hooglede staat aan, maar als je richting Ieper rijdt, ben je ze al in Moorslede kwijt. Dus niet erg sterk ofwel is het vermogen nog niet optimaal.

johan
4 september 2018 - 09:43 09:43
Antwoord aan  PVM

ook tussen kortemark en koekelare al ver weg via die 96.2, daar waar topradio op 105.5 gewoon lekker verder blijft binnenknallen.. via 107.1 is het daar dan wel weer te doen, niet perpefct, maar beluisterbaar

Franky
Franky
4 september 2018 - 11:08 11:08
Antwoord aan  PVM

In veldegem geen ontvangst via 96.2 en vroeger als familyradio er op zat had ik wel ontvangst via 96.2 ik kan wel nrj prima ontvangen via brugge 91.3 mvg franky

Soulman Vdb
Soulman Vdb
3 september 2018 - 18:43 18:43

Ik moet eerlijk bekennen dat de hit format van NRJ meer naar mijn smaak aanleunt,dan de bv neerslachtigheid hits van Q-music,ik ontdek hier een vrolijke radio met vrolijke hits,en leuke classics, afgewisseld met leuke hippe jngels.ja mij kan het bekoren.

PVM
PVM
3 september 2018 - 17:51 17:51

Vandaag is ook stadsradio Vlaanderen officieel gestart, helaas zaten er wat minpuntjes in. Maar dit station moet nog groeien…

Don`t copy text!
7
0
Deel hier gerust uw gedachtenx