fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 28 oktober

Muziek werkt verbindend in Brugge

Klara was gisteren gastvrouw van het ‘Iedereen Klassiek’ evenement in Brugge. We waren erbij, samen met 7.800 andere muziekliefhebbers in het Concertgebouw. Daarnaast genoten ook 5000 mensen van klassiek in de Brugse binnenstad. Iedereen kreeg een gevarieerde, gratis sterrenmaaltijd voorgeschoteld, met de soundtrack van Star Wars door Brussels Philharmonic over het Broadway van Bernstein tot creatieve voorstellingen en workshops voor de jongste generatie sterren. De ontdubbeling van de concerten in het Concertgebouw zorgde er voor dat meer fans in optimale omstandigheden konden meevieren. Op naar een zevende editie van dit concept op zaterdag 26 oktober 2019. Blik hier terug met videoreportages en audiofragmenten.

Webradio versneld ontdekt in Nederland

Bijna 2 op de 3 Nederlanders luistert minimaal één keer per maand naar online radio en podcasts. Dat blijkt uit een onderzoek van Skoep Nieuws in opdracht van Spreekbuis.nl. Maar liefst 71,4% luistert via hun smartphone of tablet, gevolgd door de computer (57,2%), connected tv (41,4%) en smart- en connected speakers (38,1%). 18,2% maakt gebruik van andere apparaten, waaronder internet in de auto. Muziek is met 81,7% veruit de belangrijkste reden om online te luisteren, gevolgd door informatie (56,2%) en de presentator (24,4%). Veel podcasts bestaan uit gesproken woord, terwijl bij online radio meestal muziek de belangrijkste rol speelt. In dit onderzoek is echter geen onderscheid gemaakt tussen deze twee vormen van audio.

Radio Begijnenstraat uit Antwerpen 

Zit u in de gevangenis en is boeken lezen uw hobby, dan zal u zich niet vervelen. Maar wat als radiomaken uw favoriete bezigheid is? Oeps. Maar kijk, landgenoten die zich tussen vier muren verplicht moesten terugtrekken, kregen alsnog een half jaar de kans om programma’s te maken. Plaats van het gebeuren: Vleugel F, in de Antwerpse Begijnenstraat. Naam van hun noeste arbeid: Radio Begijnenstraat. Eén keer per maand zijn ze ook te horen in de Antwerpse ether, met zelfgeschreven teksten, muziek, woordkunst en diepte-interviews. Nogal uniek dit project, vonden ze bij de Nederlandse radio die er prompt een documentaire over maakte. Vandaag, zondag 28 oktober, te beluisteren om 21.00 uur in ‘Radio Doc‘, bij NPO Radio 1. De vertelstem is van Sonny, een psychisch zieke gevangene, waar de Vlaamse radiomaker Wederik De Backer hoe langer hoe meer door gefascineerd raakte.


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Eén van de mooiste Vlaamse radiostemmen Lieve De Maeyer (37) heeft voorgoed de frequenties van
Overal in Europa stijgen de budgetten voor radio-reclame Pasen is vooral een radiofeest bij Klara (en
Ook televisie én radio Het internet vereist steeds meer dat bestaande wetten aangepast worden aan
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
TOPradio is op zoek naar medewerkers 'Foute Vrijdag' enkel in Nederland op Goede VrijdagDe 'Zwaarste
Klara, de klassieke muziekzender en tegelijk het cultuurnet van de publieke omroep, heeft betere tijden
“Ha, het kan dus ook zo gespeeld worden.” Dat zei Johannes Brahms ooit tegen Eugène

8
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
7 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
5 Personen die reageerden
KevinDimitrisifDirkclaude Van Isterdael Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

Ook bij RBS beweegt er wat. Ik hoor een signaal met ruis op 103.9 (Dendermonde) en een draaggolf op 107.4

kevin
Gast
kevin

logisch Dimitri dat het stoort , op 104fm zit een franse zender heerlijk te geven komt niet niet op welke zender het is maar frans is het zeker . Dus al rbs dan minder sterk doorkomt die franse wel dan krijg je gestoor op 103.9fm . Zal om ter sterkst zijn waarbij de franse zender wel wint zeker..

claude Van Isterdael
Gast
claude Van Isterdael

Deze Franstalige zender komt uit Brussel en is BEL-RTL, dus die zal wel een eind
verder reiken….

Dimitri
Gast
Dimitri

Het probleem ligt aan het signaal dat vanuit de studio komt er wordt al 2 dagen ruis uitgezonden.

Dirk
Gast
Dirk

Klopt dat zijn testuitzendingen maar er is wat fout met de radiolink; dat wordt binnenkort bekeken. RBS wilt niet investeren in een frequentie die maar 48 Watt mag uitzenden tegenover een zender met 20.000 Watt op 28,3 km van elkaar. Aanvankelijk bij de aanvraag stond deze frequentie ingekleurd als 400 Watt.
Er is hier door RBS klacht voor neergelegd en het probleem werd aangekaart bij de minister en het Vlaams Parlement + werd Sabam hier ook van in kennis gesteld. Dus RBS hoopt een andere frequentie te krijgen in het nieuwe frequentieplan.
De 103.9 is sinds het verhogen van het vermogen van BEL RTL totaal onbruikbaar voor lokale radio.

sif
Gast
sif

Richting Dendermonde wordt door BEL RTL in principe ‘maar’ tegen 600 watt uitgezonden.

Dimitri
Gast
Dimitri

TROS FM geraakte vroeger ongeveer tot aan de grens van Asse maar het signaal dat vandaag op 103.9 zit is inderdaad stukken zwakker.

Kevin
Gast
Kevin

O ooh gezellig 48 wat tegenover 20.000 dat kan dan idd onmogelijk werken zo. Ik had al kunnen denken dat daar meer watt achter zou gezeten hebben maar zoveel?? Ja daar heb je dan wel punt dat die 103.9 fm nutteloos is. Jammer hopelijk komt er nog oplossing uit de bus. Groetjes

Meer in Actueel
UK: Digitale radio blijft in de lift
Leg eens een DAB+-radio onder de kerstboom!
100%NL: dubieuze telwijze van het AT? (video)
Het Avondblad van 27 oktober (video)
“Boeken! Boeken! Boeken!” op je radio (audio)
538 TOP 50 start vrijdag 4 januari
Sluiten