fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 27 september (audio)

Een hartje voor Child Focus

Child Focus lanceerde deze week de campagne notfound.org, met als doel zo veel mogelijk websites ertoe aan te zetten om automatisch een foto van een vermist kind te plaatsen op elke 404-pagina. Een oproep waar we ook met RadioVisie graag op ingaan. Een 404-pagina is een ‘oeps’-bericht dat u te zien krijgt als een link naar een bepaald bericht niet (meer) bestaat. Volgens onze bezoekersstatistieken wordt wekelijks op onze site een honderdtal keer gezocht naar pagina’s of berichten die niet (meer) bestaan. Meestal gaat het nog om stokoude links vanuit andere websites of oude fora naar berichten op de vorige versie van RadioVisie.eu, die bestond tussen 2000 en 2014. Berichten die dus al jaren niet meer online staan. Op zich is dat slechts 0,3% van onze bezoekers, maar omdat alle beetjes helpen krijg u in de plaats van een ‘oeps’-bericht voortaan dus ook een ‘missing’-bericht te zien van Child Focus. Plus een vriendelijke oproep om ook met uw website dit voorbeeld te volgen.

Terug naar ons geboortejaar 1974

We blijven even in ‘eigen huis’ hangen. Het is deze week alweer een jaar geleden dat RadioVisie een voorzichtige doorstart maakte. Het nieuwe avontuur was eind juli 2017 begonnen met een Facebook-pagina. De bijval was groot. Niet enkel van ‘lezers’, al vrij snel daagden ook diverse oud-medewerkers op. Een nieuw team, maar vooral van ex-redacteuren, ging er z’n schouders onderzetten. RadioVisie 4.0 was geboren. Inmiddels zijn net geen 2.400 berichten verschenen. Eigenlijk zijn het er meer, want Het Avondblad telt er telkens drie. Maar laat dit in een detail zijn. Om de come back versneld bekend te maken, programmeerden heel wat radiostations wekenlang een RadioVisie-promo. Ooit gemaakt door Peter Vandam. Het leek ons een mooie aangelegenheid om de allereerste spot die ooit voor onze club werd gemaakt, nog eens boven te spitten. Al heette RadioVisie toen nog ‘Vereniging voor Vrije Radio’. De stem is van Jacques Vandenbroek. (Met dank aan Philippe Derluyn)

RadioVisie-promo Peter Vandam


VVVR-promo Jacques VandenbroekMoet er nog cultuur zijn?

De VRT start met een reeks nieuwe digitale initiatieven rond kunstbeleving en zet in op een actieve en geïntegreerde cultuuraanpak die de Vlamingen informeert en inspireert via televisie, radio en online. Dat doen Canvas, Radio 1 en Klara vandaag al op hun eigen websites. In de toekomst wil men dit verder uitbouwen en aan elkaar koppelen, maar ook inzetten op nieuwe initiatieven op social media-kanalen. Door de grote belangstelling voor onder andere ‘Dagelijkse kunst” op Klara.be, ‘Van A tot Z’ op VRT NU, het ‘Iedereen Klassiek’-kanaal op Youtube en de digitale content van ‘Culture Club’ (Radio 1) is de VRT ervan overtuigd dat cultuur ook digitaal wordt gesmaakt. O ja, Tinka Claeys gidst Vlamingen dan weer doorheen kunst via de Instagram-account van ‘Pompidou’ (Klara). Meer weten? Hier klikken en u bent vertrokken voor 27 pagina’s kijk en leesvoer. 


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
RadioVisie zit vanaf vandaag in een nieuw kleedje op het wereldwijde web. We waren al
Naar aanleiding van het overlijden van een oud-medewerker van RadioVisie en in meer algemene zeezenderkringen,
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
RadioVisie verblijdde - dat durven we toch te hopen - u in 2018 met liefst
Iedere dag opnieuw, jouw portie nieuws bij RadioVisie. Hoe we dit voor elkaar krijgen? Benieuwd?
Het zou ons bijzonder goed uitkomen als we binnen zeer afzienbare tijd bovenstaande kop zouden
Eddy Temmerman's 'Soldatenhalfuurtje' Het heropvissen van het beroemde ’Soldatenhalfuurtje’, bij PROS van zondag 21 oktober,
Canvas+, Eén+, Ketnet+. Tegenwoordig moet het blijkbaar altijd dat ene plusje meer zijn. Al kijken

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Wie helpt Ben uit de brand? (audio)

VRT nodigt iedereen uit op 6 oktober

Het Avondblad van 26 september (audio)

Wallonië: definitief akkoord over radiofrequenties

Naar de winkel om Jumbo Radio te horen

Laatste Nederlandstalige radio stopt op AM (video)

Sluiten