fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Avondblad van 27 september (audio)

Een hartje voor Child Focus

Child Focus lanceerde deze week de campagne notfound.org, met als doel zo veel mogelijk websites ertoe aan te zetten om automatisch een foto van een vermist kind te plaatsen op elke 404-pagina. Een oproep waar we ook met RadioVisie graag op ingaan. Een 404-pagina is een ‘oeps’-bericht dat u te zien krijgt als een link naar een bepaald bericht niet (meer) bestaat. Volgens onze bezoekersstatistieken wordt wekelijks op onze site een honderdtal keer gezocht naar pagina’s of berichten die niet (meer) bestaan. Meestal gaat het nog om stokoude links vanuit andere websites of oude fora naar berichten op de vorige versie van RadioVisie.eu, die bestond tussen 2000 en 2014. Berichten die dus al jaren niet meer online staan. Op zich is dat slechts 0,3% van onze bezoekers, maar omdat alle beetjes helpen krijg u in de plaats van een ‘oeps’-bericht voortaan dus ook een ‘missing’-bericht te zien van Child Focus. Plus een vriendelijke oproep om ook met uw website dit voorbeeld te volgen.

Terug naar ons geboortejaar 1974

We blijven even in ‘eigen huis’ hangen. Het is deze week alweer een jaar geleden dat RadioVisie een voorzichtige doorstart maakte. Het nieuwe avontuur was eind juli 2017 begonnen met een Facebook-pagina. De bijval was groot. Niet enkel van ‘lezers’, al vrij snel daagden ook diverse oud-medewerkers op. Een nieuw team, maar vooral van ex-redacteuren, ging er z’n schouders onderzetten. RadioVisie 4.0 was geboren. Inmiddels zijn net geen 2.400 berichten verschenen. Eigenlijk zijn het er meer, want Het Avondblad telt er telkens drie. Maar laat dit in een detail zijn. Om de come back versneld bekend te maken, programmeerden heel wat radiostations wekenlang een RadioVisie-promo. Ooit gemaakt door Peter Vandam. Het leek ons een mooie aangelegenheid om de allereerste spot die ooit voor onze club werd gemaakt, nog eens boven te spitten. Al heette RadioVisie toen nog ‘Vereniging voor Vrije Radio’. De stem is van Jacques Vandenbroek. (Met dank aan Philippe Derluyn)

RadioVisie-promo Peter Vandam


VVVR-promo Jacques VandenbroekMoet er nog cultuur zijn?

De VRT start met een reeks nieuwe digitale initiatieven rond kunstbeleving en zet in op een actieve en geïntegreerde cultuuraanpak die de Vlamingen informeert en inspireert via televisie, radio en online. Dat doen Canvas, Radio 1 en Klara vandaag al op hun eigen websites. In de toekomst wil men dit verder uitbouwen en aan elkaar koppelen, maar ook inzetten op nieuwe initiatieven op social media-kanalen. Door de grote belangstelling voor onder andere ‘Dagelijkse kunst” op Klara.be, ‘Van A tot Z’ op VRT NU, het ‘Iedereen Klassiek’-kanaal op Youtube en de digitale content van ‘Culture Club’ (Radio 1) is de VRT ervan overtuigd dat cultuur ook digitaal wordt gesmaakt. O ja, Tinka Claeys gidst Vlamingen dan weer doorheen kunst via de Instagram-account van ‘Pompidou’ (Klara). Meer weten? Hier klikken en u bent vertrokken voor 27 pagina’s kijk en leesvoer. 


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in redactie
Dienstbericht: reacties in een nieuw kleedje

De nieuwe dag van RadioVisie

De Playa Papers – 7 (video & Baffle 14)

Het Avondblad van 31 juli (mét RadioVisie 10)

Het Avondblad van 16 juli (video and more)

RadioVisie goes «web push»: nog sneller op de hoogte van ons nieuws

Sluiten