fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Avondblad van 25 juli

Minder Tinus

Ons aller ‘Tinus’ zal vanaf september minder te horen zijn op NPO Radio 5. Tineke de Nooij, over haar hebben we het, zal enkel nog op vrijdag en zaterdag een programma maken. Bert Haandrikman neemt van maandag tot en met donderdag tussen 12:00 en 14:00 uur de middagshow over. Tineke de Nooij: “Mijn grote liefde blijft radio maken, maar het is wel fijn om iets meer vrije tijd te hebben. En hoe leuk is het dat ik nu ook op zaterdag te horen ben. Ik kan dan echt uitpakken met gasten en live-muziek, daar kijk ik naar uit!” De in april 77 jaar geworden Tineke presenteerde exact acht jaar haar middagprogramma voor omroep MAX.

Meer Alexa

Leuk, al die slimme luidsprekers in huis die commando’s uitvoeren. Maar wat met de toegankelijkheid? Wat met dove medemensen en andere gehoorgestoorden? Amazon werkt voor hen aan een oplossing. Het bedrijf heeft zopas een ‘Tap to Alexa’ functie bedacht, waardoor personen met een hoor- of spraakprobleem Alexa toch opdrachten kunnen geven zonder daarom een spraakcommando te moeten gebruiken. Het gaat om luidsprekers die ook een aanraakscherm hebben, de Echo Show reeks dus. Meer hierover bij CNet.Amazon geeft zijn slimme luidsprekers ook nog een extra functie: voortaan kan het geluid van de luidspreker via een equalizer gecontroleerd worden. Meer bassen, meer treble of middentonen? U kan het Alexa vragen om aan te passen. Alweer meer bij Cnet.

Meer zand

Het is een jaarlijkse traditie, redacteur Pieter Van Banden, sowieso getrouwd met de Koningen der Badsteden, stoft in juli zijn Nikon af, trekt zijn beste hemd en schoonste broek aan en trekt naar het Q Beachhouse. Vorig weekend konden we hem, ondanks de hitte en de smeekbede van zijn echtgenote om toch eerst het gazon te besproeien vooraleer het niet meer mocht, niet meer tegenhouden. Soms is de lokroep voor een fotograaf zo groot, dat het geen zin heeft om daar tegen in te gaan. Bovendien, we kennen onze pappenheimers, de meeste mensen op deze redactie werken immers al vele decennia samen. Maar daar gaat het niet over, wel over de foto’s. Die bovenaan en de eerste twee hieronder spreken voor zichzelf, daarna voeren de Q-dames het woord; achtereenvolgens zijn dit: Evi Gheysels, Shalini Van den Langenbergh en Marie Monballiu (en PVB himself).


TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in commercieel, deejays, multimedia, nederland
Kicken op radio en zo (6)

Gatz duwde bilaterale akkoorden door de marathon

De Playa Papers – 3 (audio)

Het Avondblad van 20 juli (video)

Het Avondblad van 18 juli (video)

Flashback Joop Verhoof: 1946-2002 (audio)

Sluiten