RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Het Avondblad van 25 februari (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Jaren 90 plots erg in trek

Joe trok vorige week vijf dagen lang naar de jaren 70, volgende week maandag – 4 maart – kampeert Radio 2 een kleine week in nineties… Eenzelfde idee hadden ze bij Qmusic, maar die zijn er er deze ochtend al mee begonnen. Tip voor de liefhebbers: het wordt interessant om beide zenders eens te vergelijken. De commerciële uit Vilvoorde heeft er een ‘Top 500’ van gemaakt. De nummers worden door duo’s aan elkaar gepraat. Het ochtendblok doet het, zoals meestal trouwens, met een trio. Telkens is er ook een ‘mystery guest’ uitgenodigd. U raadt het zelf al… het is de bedoeling om die te ontmaskeren. Nog tot en met vrijdag. (TB) (Fotocredits: Qmusic)

Radioman met liefde voor de… gezonde keuken

Het nieuwe Weight Watchers (WW) werkt voortaan samen met Sven Ornelis. Naast wereldwijde sterren, zoals Oprah Winfrey, Kate Hudson en Robbie Williams, sluit ook de ochtendjock van Joe zich aan bij de filosofie van WW voor een gezondere levensstijl. Zoals hij het regelmatig laat zien op zijn foodblog Would Be Chef, die hij anderhalf jaar geleden is gestart, neemt de radiopresentator geen drastische maatregelen, maar creëert hij met kleine aanpassingen gezonde gewoontes. Met zijn recepten en adviezen pleit hij al vele jaren voor een gezonde levensstijl, meer bewegen en een positieve mindset. (PUB)

De 100 belangrijkste ‘radiomensen’ in Nederland

Het medium radio bestaat honderd jaar in Nederland. Daarom heeft Spreekbuis.nl een lijst samengesteld van honderd mensen die het belangrijkst zijn geweest in die geschiedenis. Daarin ook 24 personen die voor zeezenders hebben gewerkt. Er staan verrassende namen tussen, en uiteraard tal van bekenden, zoals Zoals Lex Harding, Tineke, Rob Out, Bull Verweij, Jan van Veen en Willem van Kooten. Allen ex- Radio Veronica. Zij met een geschiedenis bij Radio Noordzee zijn o.a. Ferry Maat, Hans Hogendoorn en Peter Holland. Eentje uit de lijst debuteerde zelfs ooit bij… RadioVisie; Herbert Visser. Het complete overzicht vindt u hier. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Blad 1516: Koen Fillet, Qmusic, DAB+ in Frankrijk

• Koen Fillet krijgt een minder dwingend plekje bij Radio 1 • Aftellen naar opening Lees verder

Blad 1515: Milan Sweeck, Festival of Creativity, Magic FM (audio)

• Milan vindt de job van zijn leven bij Qmusic • De beste radioreclames van Lees verder

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Blad 1511: Tomorrowland One World Radio, Oost West, Radio Maria

• Tomorrowland One World Radio ook op DAB+ in UK, Malta en Spanje • Mi Lees verder

Blad 1510: NPO 3FM, kortegolf, Studio Brussel

• NPO 3FM: Sander maakt zijn opvolgers bekend • Het Nederlandse kortegolfwonder naar Nederlands Indië Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Geert
Geert
26 februari 2019 - 19:34 19:34

Mijn mening doet er niet veel toe…de jaren van toen Top zoveel…een overgewaaid thema uit Nederland. Ondertussen al ver overgewaaid want zo speciaal is het helemaal niet meer.
Creativiteit is een stuk waar mee je de radio ècht best weer leuk kan maken.
Zelfs nu ook in Nederland denken ze met NPO5 een nieuwe zeezender te hebben gecreëerd. Ja mannekes bij dit alles denk nog even aan de speech van Rob Out op 310874 idealisme en creativiteit… radio ja ook dat is voorbij aan het gaan. Het is een wonder dat het nog bestaat? Een stuk idealisme en creativiteit maakt ze weer leuk. Maar wilt de luisteraar dat wel? Het interesseert hem eigenlijk niet. Zet morgen de zenders uit en vinden ze dan wel wat anders…je krijgt er geen 100.000 meer op straat om een radiostation….Enfin…….Vanthilt gaat terug radio maken….jongens waar zijn we mee bezig.

Tom
Tom
28 februari 2019 - 04:49 04:49
Antwoord aan  Geert

Waren de 100 000 van toen ook niet een beetje overdreven? Immers, het kon niet geteld worden en de meting van CIM is ook altijd een beetje een vraagteken geweest. Het lijkt mij dat overal waar er een aantal die-hard fans aanwezig waren, er automatisch ook gigantisch “veel” luisteraars waren…

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx