fbpx

RadioVisie

  • .
    Belgian Radio Day
    .

Het Avondblad van 24 september (audio)

NRJ: u kan er niet meer naast ‘kijken’

Waar u de volgende dagen en weken ook naar toe trekt, vooral als u het openbaar neemt om te reizen, dan zal u er niet naast kunnen kijken. NRJ is immers een grote ‘nationale’ affichecampagne begonnen om zichzelf bij het grote publiek bekend te maken. Het voordeel van een aansluiting bij een grote tv- annex krantengroep, zoveel is duidelijk. Het ‘kijken’ zal in ieder geval best meevallen, het luisteren is een ander paar mouwen. De ontvangst, althans volgens de vele berichten die op onze redactie belanden, valt helaas nog flink tegen. Maar voor iedere oplossing bestaat er een probleem. Of was dit omgekeerd?

‘Wie A zegt, moet ook B zeggen’

Geen idee wie het bedacht heeft, maar het zorgt af en toe voor extra redactioneel werk. Zoals in dit geval; Vorige week attendeerden we u op de ‘Lage Landenlijst’, honderd Nederlandstalige liedjes in numerieke volgorde (van 100 naar 1), die werd uitgezonden door onder andere Radio 1. De uitzending is alweer twee dagen achter de rug, maar u had van ons nog het resultaat te goed. ‘Ruimtevaarder’ van Kommil Foo oversteeg ‘Ploegsteert’ van Het Zesde Metaal aan de top. De instant-klassieker ‘Zoutelande’ van BLOF, met Geike Arnaert, vervolledigde de top 3. De Lage Landenlijst, gepresenteerd door Jan Hautekiet en Kirsten Paulus (fotocredits: VRT), was een coproductie van de VRT met drie regionale radiostations uit Nederland: Omroep Brabant, het Limburgse L1, en Omroep Zeeland. De volledige lijst kan u hier vinden, opnieuw beluisteren doet u hier.

Nog één keer Ollie

Ook in ‘Het Avondblad’ komen we nog één keer terug op het overlijden van Rob Olthof. Ruim vijf jaar lang was hij de man die ervoor zorgde dat RadioVisie de juiste juridische basis, via de Stichting Media Communicatie, had om actief te kunnen zijn als nieuwsorgaan. Om alles en iedereen vlotjes te laten werken, gingen eindredacteur JL Bostyn en ‘Ollie’ regelmatig samenzitten. Antwerpen was daarbij de meest geschikte plek, omdat het voor beide protagonisten zowat halfweg hun uitvalsbasis was. Rob kwam uit Amsterdam, JL uit Geluwe. ‘Ollie’ was al een poosje ziek, iedereen wist dat het einde eraan kwam, toch was het schrikken toen hij uiteindelijk naar het eeuwige radioland vertrok. JLB die toen webradio 19 coördineerde, verduidelijkte in een korte bijdrage het belang van Rob voor de radio- en specifiek voor de zeezenderwereld. Presentator Dirk Desmet stelde de vragen en schoof aan de knoppen op 29 september 2013.TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Belgian Radio Day
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De Vlaamse Radio 2 zet er tijdens de laatste dagen van het jaar duizend op
De grootste kerstboom De Gerbrandytoren in IJsselstein is met z’n 375 meter sedert gisterenavond 20:40
De vergunningen voor laagvermogen AM-uitzendingen die vanaf 11 mei 2019 worden uitgegeven, worden verlengbaar in

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Dimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

In Dendermonde wordt NRJ Aalst 93FM weggeduwd door Radio 10 93.0 en Q 92.9. Ter vergelijking voor nieuwjaar stak Family het signaal van de 93.0 uit Aalst nog op hun zender in Hamme.

Meer in Actueel
3FM: ‘Het Glazen Huis is stuk geslagen’ (video)

Rode kaart voor RMC en SFR

Professionele radio, het kan nu volledig via de cloud

Duitsland: minus twee zendmasten (video)

Israël: radiostation beboet voor discrimineren vrouwen

Het Middagblad van 22 september (video)

Sluiten