fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Avondblad van 23 januari (audio)

Koersradio te beluisteren via app

De Belgische Wielerbond start, met ingang van het nieuwe wielerseizoen dit voorjaar, met een app waarmee u tijdens de koersen live zal kunnen meeluisteren met de wedstrijdradio. Wie vroeger ter plaatse wilde meeluisteren naar de wedstrijdradio, moest daarvoor een scanner aanschaffen. Die apparatuur was in ons land trouwens officieel lang verboden, omdat u er ook de politie kon mee afluisteren, toen die nog met gewone analoge radio werkte. Voortaan zal u vanuit uw luie zetel via een app en het internet kunnen luisteren naar de wedstrijdradio van alle officiële wielerwedstrijden in België, ook de kleinere koersen en interclubs. De app is gratis in een testfase. Later in het seizoen zal u een abonnement kunnen nemen. (RDS)

Het VRM-rapport

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft opnieuw een aantal beslissingen genomen in verband met klachten en/of overtredingen tegen de mediawetgeving. TV-zenders CAZ (van de Medialaan) en Evenaar deelden in de brokken, net zoals enkele radiostations. De VZW Magic FM, licentiehouders voor Kustradio uit Knokke Heist, werd beboet wegens een te hoog zendvermogen (na klacht van de VZW Noordzee, Oostende). De verkoop van ‘Artiestenpakketten’ (het draaien van liedjes tegen betaling) op VBRO, werd eveneens bestraft. Tot slot werd de klacht van de VZW Radio Club FM tegen NV SBS Media Belgium (NRJ) ongegrond verklaard. De integrale beslissingen kunnen geraadpleegd worden op de website van de VRM. (JLB)

De passie van Frank De Laet

De gisteren overleden Antwerpse radiomaker Frank de Laet (foto bovenaan) ‘ademde’ radio. Hij was één van die mensen die nog steeds een boontje had voor die opmerkelijke periode waarin zeezenders enkele miljoenen Europeanen aan hun toestel gekluisterd hielden. Hij was dan ook niet weg te slaan van het ‘Mi Amigo 40′-evenement dat in 2014 doorging in Oostende (29/05 – 01/06). Vanaf het zeilschip de Artemis werd toen vier dagen lang de geschiedenis van Radio Mi Amigo herdacht met en door een resem oud medewerkers. Frank en z’n collega Michel Joostens interviewden er twee van hun idolen; Marc Jacobs en Bart van Leeuwen. Die babbels gebruikte hij in één van zijn programma’s bij Antwerpen FM. Een uniek document waarin diverse radiowerelden elkaar vonden. (Bert Ree)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
'Smartradio', handig hulpmiddel voor slimmeriken & Classic 21 voor vredelievende muziekfans Artiesten van bij ons.
Gratis edit software voor arme(re) radiomakersAd Roland vertelt podcastgewijs over hitparadesDe nieuwste luistercijfers uit Nederland
Belgische startup hoopt op internationale doorbraak met live-applicatie voor radiostations VRT-radio is de eerste betalende
Omdat er in heel Europa en ook daarbuiten van alles beweegt op gebied van DAB+,
Telecomoperator Norkring België, in Vlaanderen onder meer de operator van de commerciële DAB+ muxen 11A
Muziekstreamer Deezer lanceerde zopas een eigen radioportal ‘Radio by Deezer’, een aparte gratis app waarmee
Het Duitse softwarebedrijf Magix lanceerde deze week een nieuwe versie van Sound Forge, met als
RTBF trekt plug uit DAB-mux 12B De RTBF heeft afgelopen weekend zijn multiplex 12B, die

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Linde Merckpoel weg bij Studio Brussel (video)

Oostenrijk: Sneeuw zorgt voor zenderproblemen

Het Avondblad van 22 januari

Radiomaker Frank De Laet overleden (video)

UK: Chris Evans is weer thuis (video)

Noorwegen: radioluisteren opnieuw op niveau FM-tijdperk

Sluiten