fbpx

RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Avondblad van 21 augustus (weer veel video)

De pen is er al, nu de programma’s nog

Zoals het hoort in de ‘bladenwereld’, is er een ‘binnenkomer’ nodig. Een aandachtstrekker, een blikvanger, een kijkmagneet. Misschien verdient de foto hierboven wel dat label. Feit is dat onze lezersteller behoorlijk op hol slaat telkens er een bericht verschijnt over NRJ op onze pagina’s. Blijkbaar zit luisterend Vlaanderen toch te wachten op iets wat gloednieuw is. Hopende dat er toch eens een ander soort radio gemaakt wordt? De zwarte panter heeft nog tot 3 september het voordeel van de twijfel. Daarna komen enkele wittebroodsweken, gevolgd door de eerste rapporten.

Oud-zendschip in een nieuwe rol

De Morgenster, het zendschip van Radio Delmare, dat in Maassluis in 1981 in beslag werd genomen, zal worden ingezet voor studenten die tijdens een zeereis naar oplossingen zoeken voor een schonere wereld zonder plastic afval. Maandag 27 augustus wordt afgevaren met het tot Tallship gerenoveerde zendschip voor een tocht naar de Canarische eilanden. SBS krijgt beelden doorgestuurd en zal een reportage van maken. Voormalig Delmare medewerker Leendert Vingerling: “De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik erg trots ben op dit schip. Toen ik het kocht van Jacques Vrolijk in 1980 had ik nooit kunnen denken dat het bijna veertig jaar later nog zou varen en wederom voor een goede zaak zou worden ingezet”.

Imiteer eens je grote radioheld

In de VS was het gisteren National Radio Day, zie ook ons avondblad van gisteren, en dat zorgde hier en daar voor leuke posts die ons oude radiohart nog eens lekker doen kloppen. Zo tipte lezer Bart Gysbrechts ons dit leuke filmpje. Wat te denken van de jonge, vrijwel onbekende radiomaker Brady Capra, die de namiddag presenteert bij Hot 98.3 in Savannah, een stadje (in de staat Georgia) half zo groot als Gent. Hij plaatste ter ere van National Radio Day een filmpje op zijn Facebook met een imitatie van de grote Broadway Bill Lee, de man van de ‘afternoon drive’ bij WCBS-FM in New York. Klik maar eens op het filmpje, dat zegt al genoeg. Broadway Bill Lee kon de imitatie wel smaken. Dat liet hij merken door de video te delen op zijn Facebookpagina met de hashtags #ILoveThis #GoGetItKid #NationalRadioDay.

Björn in de VS, Offshore in Kortrijk

Amerika-kenner en VRT-journalist Björn Soenens heeft een nieuwe podcast klaar, waarin hij zijn vele verhalen over de Verenigde Staten bundelt. De West-Vlaming geeft daarin onder andere een vrij opvallend standpunt weer over president Donald Trump, en zijn nooit aflatende oorlog tegen de media ../..  Offshore FM, de Kortrijkse evenementenradio die vanaf 22 augustus aanstaande vijf dagen lang het jaar 1968 in de schijnwerpers zet, heeft de programmering rond. Zoals verwacht duiken heel wat namen met een zeezenderverleden op. Ferry Eden (Mi Amigo), Bob Noakes (Caroline) en Marc van Amstel (Radio Noordzee Internationaal), zijn er slechts drie van. U vindt alle presentatoren terug in een keurig overzicht dat u hier kan downloaden.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Haveve Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Hugo Van Vlaenderen
Lid

Broadway Bill Lee is simply the best.

Meer in evenementenradio, offshore, usa, vrt
Annemie Nijs: adviseur public affairs bij de VRT

Extra AM laat Mi Amigo en Veronica herleven

Het Avondblad (plus) van 20 augustus (véél video)

MENT lanceert tweede plugformule (video)

Niet zoveel “plus” aan Vlaamse DAB

De Playa Papers – 7 (video & Baffle 14)

Sluiten