RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Avondblad van 21 augustus (weer veel video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De pen is er al, nu de programma’s nog

Zoals het hoort in de ‘bladenwereld’, is er een ‘binnenkomer’ nodig. Een aandachtstrekker, een blikvanger, een kijkmagneet. Misschien verdient de foto hierboven wel dat label. Feit is dat onze lezersteller behoorlijk op hol slaat telkens er een bericht verschijnt over NRJ op onze pagina’s. Blijkbaar zit luisterend Vlaanderen toch te wachten op iets wat gloednieuw is. Hopende dat er toch eens een ander soort radio gemaakt wordt? De zwarte panter heeft nog tot 3 september het voordeel van de twijfel. Daarna komen enkele wittebroodsweken, gevolgd door de eerste rapporten.

Oud-zendschip in een nieuwe rol

De Morgenster, het zendschip van Radio Delmare, dat in Maassluis in 1981 in beslag werd genomen, zal worden ingezet voor studenten die tijdens een zeereis naar oplossingen zoeken voor een schonere wereld zonder plastic afval. Maandag 27 augustus wordt afgevaren met het tot Tallship gerenoveerde zendschip voor een tocht naar de Canarische eilanden. SBS krijgt beelden doorgestuurd en zal een reportage van maken. Voormalig Delmare medewerker Leendert Vingerling: “De eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik erg trots ben op dit schip. Toen ik het kocht van Jacques Vrolijk in 1980 had ik nooit kunnen denken dat het bijna veertig jaar later nog zou varen en wederom voor een goede zaak zou worden ingezet”.

Imiteer eens je grote radioheld

In de VS was het gisteren National Radio Day, zie ook ons avondblad van gisteren, en dat zorgde hier en daar voor leuke posts die ons oude radiohart nog eens lekker doen kloppen. Zo tipte lezer Bart Gysbrechts ons dit leuke filmpje. Wat te denken van de jonge, vrijwel onbekende radiomaker Brady Capra, die de namiddag presenteert bij Hot 98.3 in Savannah, een stadje (in de staat Georgia) half zo groot als Gent. Hij plaatste ter ere van National Radio Day een filmpje op zijn Facebook met een imitatie van de grote Broadway Bill Lee, de man van de ‘afternoon drive’ bij WCBS-FM in New York. Klik maar eens op het filmpje, dat zegt al genoeg. Broadway Bill Lee kon de imitatie wel smaken. Dat liet hij merken door de video te delen op zijn Facebookpagina met de hashtags #ILoveThis #GoGetItKid #NationalRadioDay.

Björn in de VS, Offshore in Kortrijk

Amerika-kenner en VRT-journalist Björn Soenens heeft een nieuwe podcast klaar, waarin hij zijn vele verhalen over de Verenigde Staten bundelt. De West-Vlaming geeft daarin onder andere een vrij opvallend standpunt weer over president Donald Trump, en zijn nooit aflatende oorlog tegen de media ../..  Offshore FM, de Kortrijkse evenementenradio die vanaf 22 augustus aanstaande vijf dagen lang het jaar 1968 in de schijnwerpers zet, heeft de programmering rond. Zoals verwacht duiken heel wat namen met een zeezenderverleden op. Ferry Eden (Mi Amigo), Bob Noakes (Caroline) en Marc van Amstel (Radio Noordzee Internationaal), zijn er slechts drie van. U vindt alle presentatoren terug in een keurig overzicht dat u hier kan downloaden.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Blad 1477: Nostalgie, Radio 538, Brillux Radio (audio)

• Urbanus, CPex en Emma Bale vervolledigen Nostalgie Beach Festival • Radio 538 vervangt Die Lees verder

Blad 1476: MNM, Fluister, Qmusic

• MNM en het geloof in de West-Vlaamse toekomst • Fluister: nieuwe abonnementsdienst voor audio Lees verder

Blad 1475: Audify, Hotbird, iPod

• Nederland: audioreclame blijft groeien • Eurovisiesongfestival in 4K UHD kijken via Hotbird • Apple Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Haveve
21 augustus 2018 - 16:04 16:04

Broadway Bill Lee is simply the best.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x