fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Het Avondblad van 20 november (audio)

Rode Neuzen en podcast-stemmen

In Sint-Truiden worden de ‘superhelden’ van Rode Neuzen Dag op een FB profiel geëtaleerd. Meestal van bedrijven, maar nu ook van Trudo FM. Als u verder bladert vind u enkele foto’s, waaruit u kan kiezen. Hier klikken, de namen staan er bij…/… Versie 7 van de nieuwe Pocketcasts-app voor Android en iOS heeft de mogelijkheid om een episode van een podcast af te spelen, zonder dat u zich eerst moet abonneren. Er is ook ondersteuning voor de wachtrij met nog te beluisteren episodes voor al uw verschillende toestellen.

Slimme luidspreker-stemmen

Misschien moet u binnenkort toch maar eens een slimme luidspreker van Amazon, met de Alexa software, in huis halen. Ze zien er zo aantrekkelijk uit, en kunnen steeds meer. Zopas heeft Microsoft z’n samenwerking aangekondigd met Amazon om de Skype-gesprekken ook via deze toestellen te brengen. Met de eenvoudige Echo, de smart speaker dus, zal u een Skype voice gesprek kunnen voeren. En met de Echo Show, die voorzien is van een scherm, zal u ook Skype videogesprekken kunnen houden. Gewoon “Alexa, call Harry on Skype” volstaat om een gesprek te starten. Handig, toch? Microsoft gaat ook steeds nauwer samenwerken met Amazon, en Alexa. Cortana en Xbox worden meer en meer geïntegreerd. Details bij The Verge.

Stemmen uit een weekblad

We kunnen het ons nauwelijks nog voorstellen, maar ooit was radio reclamevrij, bestond het internet niet en luisterden we naar muziek die uit zwarte (sic!) schijven kwam. Voor dat laatste moest u dan ook nog eens beschikken over redelijk uit de kluiten gewassen apparaten. Zeker als u het vergelijkt met de dingen die tegenwoordig  muziek maken. Toch wisten commerciële geesten, lang geleden, één en ander te combineren tot de ‘flexi-plaat’. Een soort plooibaar vinyl dat middenin tijdschriften werd gestopt. Strakke en sterk doelgerichte reclame avant la lettre. Zo konden de lezers van Piccolo in hun favoriete blad plots een resem beluisterbare muziek horen. The Cousins, die van ‘Kili Watch’, stelden er bvb hun nieuwe single voor. Die ene mannelijke stem is van de legendarische Jan Theys.


TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Op dit moment heb ik zo'n twintig radio's in huis. Dat betreft buizenradio's, transistorradio's, internet
Het Britse technologiebedrijf Frontier Smart Technologies, een van de grootste producenten van chips en elektronica
Evenementenradio VROB is klaar voor de zomertourneeAlexa van Amazon is dan toch (nog) niet zo
Is er sinds de invoering van de zomertijd wat veranderd aan de lengte van de
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Mogelijk komt er een verbod voor voetgangers en fietsers om een mp3-speler te beluisteren in
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Toen onlangs de Nederlandse publieke omroep bekend maakte de 'bieps', die het hele uur aanduiden,

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
2 Personen die reageerden
PVMJan D.M. Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Jan D.M.
Gast
Jan D.M.

https://www.youtube.com/watch?v=3LJsPDqQSLAt / Een flexy-plaatje 1 Jaar Radio Noordzee Internationaal) welke in 1971 als bijlage zat in maandblad Muziekparade (plaatje verpakt in een A3 omslag met opdruk) / Ook verscheen er in hetzelfde maandblad een flexy It’s The Real Song (een selektie van de bekende Jingles van Coca-Cola (ook verpakt in een A3 omslag met opdruk). Nog iemand met zo’n speciale uitgave ?

PVM
Gast
PVM

Ik herinner mij nog: Joepie, het grootste tienerblad. Zij brachten ook regelmatig een plaatje in hun tijdschrift. Daarop stond dan publiciteit voor Joepie, enkele liedjes (of stukjes van liedjes) en andere publiciteit. Was wel heel leuk om dit dan in het tijdschrift te vinden, en ik kon niet wachten om dit vlug te beluisteren.

Meer in Actueel
Radiostemmen uit het hiernamaals
‘Koninklijke’ versterking voor Mi Amigo
Het Avondblad van 19 november
Streams Qmusic en Joe krijgen pre-roll reclame
Nederland: 13 procent bezit een DAB+
Het Weekendblad van 17 & 18 november (video)
Sluiten