RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Het Avondblad van 20 november (audio)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Rode Neuzen en podcast-stemmen

In Sint-Truiden worden de ‘superhelden’ van Rode Neuzen Dag op een FB profiel geëtaleerd. Meestal van bedrijven, maar nu ook van Trudo FM. Als u verder bladert vind u enkele foto’s, waaruit u kan kiezen. Hier klikken, de namen staan er bij…/… Versie 7 van de nieuwe Pocketcasts-app voor Android en iOS heeft de mogelijkheid om een episode van een podcast af te spelen, zonder dat u zich eerst moet abonneren. Er is ook ondersteuning voor de wachtrij met nog te beluisteren episodes voor al uw verschillende toestellen.

Slimme luidspreker-stemmen

Misschien moet u binnenkort toch maar eens een slimme luidspreker van Amazon, met de Alexa software, in huis halen. Ze zien er zo aantrekkelijk uit, en kunnen steeds meer. Zopas heeft Microsoft z’n samenwerking aangekondigd met Amazon om de Skype-gesprekken ook via deze toestellen te brengen. Met de eenvoudige Echo, de smart speaker dus, zal u een Skype voice gesprek kunnen voeren. En met de Echo Show, die voorzien is van een scherm, zal u ook Skype videogesprekken kunnen houden. Gewoon “Alexa, call Harry on Skype” volstaat om een gesprek te starten. Handig, toch? Microsoft gaat ook steeds nauwer samenwerken met Amazon, en Alexa. Cortana en Xbox worden meer en meer geïntegreerd. Details bij The Verge.

Stemmen uit een weekblad

We kunnen het ons nauwelijks nog voorstellen, maar ooit was radio reclamevrij, bestond het internet niet en luisterden we naar muziek die uit zwarte (sic!) schijven kwam. Voor dat laatste moest u dan ook nog eens beschikken over redelijk uit de kluiten gewassen apparaten. Zeker als u het vergelijkt met de dingen die tegenwoordig  muziek maken. Toch wisten commerciële geesten, lang geleden, één en ander te combineren tot de ‘flexi-plaat’. Een soort plooibaar vinyl dat middenin tijdschriften werd gestopt. Strakke en sterk doelgerichte reclame avant la lettre. Zo konden de lezers van Piccolo in hun favoriete blad plots een resem beluisterbare muziek horen. The Cousins, die van ‘Kili Watch’, stelden er bvb hun nieuwe single voor. Die ene mannelijke stem is van de legendarische Jan Theys.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 1486: Radio 2, DAB+ in Frankrijk, Conan O’Brien

• Radio 2: terugblik op de jaren '60 en '70 op Hemelvaart • Frankrijk: DAB+ Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-team kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
20 november 2018 - 23:18 23:18

Ik herinner mij nog: Joepie, het grootste tienerblad. Zij brachten ook regelmatig een plaatje in hun tijdschrift. Daarop stond dan publiciteit voor Joepie, enkele liedjes (of stukjes van liedjes) en andere publiciteit. Was wel heel leuk om dit dan in het tijdschrift te vinden, en ik kon niet wachten om dit vlug te beluisteren.

Jan D.M.
Jan D.M.
20 november 2018 - 17:38 17:38

https://www.youtube.com/watch?v=3LJsPDqQSLAt / Een flexy-plaatje 1 Jaar Radio Noordzee Internationaal) welke in 1971 als bijlage zat in maandblad Muziekparade (plaatje verpakt in een A3 omslag met opdruk) / Ook verscheen er in hetzelfde maandblad een flexy It’s The Real Song (een selektie van de bekende Jingles van Coca-Cola (ook verpakt in een A3 omslag met opdruk). Nog iemand met zo’n speciale uitgave ?

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x