RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Radioblad 79: Muziek, zenders, podcasts en Eclips TV

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Ochtend-, Middag- en Avondblad heten vanaf nu gewoon Radioblad, en hebben een volgnummer gekregen. U ziet nu ook al in de ‘kop’ welke de onderwerpen er in deze korte-berichten rubriek staan.

Stilte (of niet)… we zijn aan het werk

Werken in stilte of met muziek? U hebt geluk als u dat zelf mag beslissen, iets minder als de baas dat voor u doet. Al kan deze tip in beide gevallen helpen. Generative FM biedt ambient muziek die eindeloos kan worden gespeeld. Losse klanken, gewoon om aangenaam geluid in een omgeving te hebben. Klanken die geen inspanning vragen om te beluisteren of om een gevoel op te wekken. Wellicht zullen zij die erg weinig externe prikkels kunnen verdragen (tijdens het werk) deze website kunnen appreciëren. Voor ons mag het iets meer engagement vragen bij het luisteren – zachte muziek die tot innerlijk geluk aanzet. (HvG)

Alle zenders, alles over podcasts: één enkele site

En terwijl we nu toch aan het ‘tippen’ zijn… World Radio Map is een landkaart waarop u alle Europese radiostations terugvindt. Via het uitklapmenu – links bovenaan – kiest u land en stad, waarna een lijstje opduikt met de zenders die er in de lucht zijn. Even aanklikken, en u luistert in streaming. Handig toch…/… Alles over podcasts en over trends in podcasting land vindt u dan weer terug op – what’s in a name? – ‘Hotpodnews’. Over hoe men met podcasting geld kan verdienen, hoe bezoekers en downloadaantallen evolueren… (HvG)

Margriet en Michel zijn er al, Johan komt

Eclips TV grossiert niet enkel in oude reeksen, vintage films en retro documentaires, ook al hun schermgezichten hebben eerder hun sporen in de media verdiend. Al van bij de start van de seniorenzender presenteren Margriet Hermans en Michel Follet er diverse programma’s. Een generatiegenoot, alweer iemand met voldoende radio- en tv-ervaring, zal er één van de volgende weken eveneens zijn opwachting maken. Het gaat om Johan Persyn, die we nog kennen als journalist bij de publieke omroep, als directeur van WTV en 4FM, maar ook van het Yesterday radioconcept. Johan die de voorbije jaren voor de Gentse Hogeschool werkte, gaat met pensioen, maar net zoals veel leetijdsgenoten wil hij maar al te graag zijn ding blijven doen. (PVB)


Blad Gemist?

Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

Blad 1693: Enkavee, Radio Victoria, Natalia, Freewave Nostalgie

• Halse en Ninoofse carnavalradio's verboederen • De Natalia-jingles voor Peter en Kim • De januari-editie van Freewave Nostalgie
Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
20 maart 2019 - 22:13 22:13

Als je de media volgt, weet je nog dat er vroeger sprake was van een nieuwe TV zender, TV 2000. Een zender voor oudere mensen. Dit project is nooit van de grond gekomen. Nu hebben we Eclips TV en die doen hard hun best.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx