fbpx

RadioVisie

  • .
    .

Het Avondblad (plus) van 20 augustus (véél video)

Joe is een drievuldigheid geworden

U kon het zaterdag jongstleden al lezen in het Weekendblad van RadioVisie, Joe lanceerde vandaag, maandag 20 augustus, twee nieuwe kanalen. Eentje met 70’s- en een andere met 80’s-muziek. Online, via de Joe-app en via DAB+ te beluisteren. Naar namen werd niet ver gezocht, de telgjes werden Joe 70’s en Joe 80’s gedoopt. Naast hits uit die decennia krijgen de luisteraars ook alle actuagesprekken uit de reguliere ochtendshow van JOE te horen, terwijl alle muziek aangepast is naargelang het kanaal dat u hebt aanstaan. Met het ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx er nog eens bovenop. Kortom, de ochtendshow van Joe is voortaan in drievoud te horen.

Zangeres Lindsay bij NRJ

Dat bij NRJ een prima marketing machine aan het werk is, dat wisten we al. Getuige daarvan is hun openbare zoektocht naar medewerkers. Het team blijkt nu ook over een gezonde dosis humor te beschikken. Vlaamsen artiesten die nooit in hun programma’s zullen opduiken, toch reclame laten maken voor de eigen zender. ‘Faut le faire’. Het nieuwe stadsnetwerk lanceerde zopas vier spots waarin Jo Vally, Lindsay en Chris Van Tongelen (foto hierboven) opduiken. Ze telefoneren naar elkaar met de vraag ‘of ze al door NRJ zijn gecontacteerd’. Enige zelfspot is de zwarte panter dus niet vreemd, hun slogan is immers ‘Enkel de hitmuziek van nu’. Bruno Mars, Rihanna en Justin Bieber hoeven elkaar alvast niet te bellen. De ‘belclipjes’ ziet u hier.

National Radio Day in de VS

In de Verenigde Staten vieren ze vandaag hun National Radio Day, een dag om het oudste elektronische medium te vieren. 20 augustus verwijst voor de Amerikanen naar de start van 8MK uit Detroit, een initiatief van de uitgever van The Detroit News en tevens de allereerste omroep die met reguliere programma’s startte. Het station in kwestie bestaat nog steeds, al heet het nu wel WWJ. National Radio Day is niet echt een hoogvlieger in de VS. Het initiatief kent een sluimerend bestaan sinds de jaren ’90. Pas toen de NPR, de Amerikaanse openbare omroep, de National Radio Day weer onder de aandacht bracht, volgde wat meer respons. Het zijn vooral de Amerikaanse niet-commerciële radiostations die initiatieven nemen in het kader van deze dag. Wereldwijd bestaat er ook een officiële World Radio Day. Die werd in november 2011 uitgeroepen door de Verenigde Naties en valt jaarlijks op 13 februari. Het voorstel voor een World Radio Day kwam destijds van de Spaanse Radio Academy en het werd door Unesco aanvaard.

‘Rosse’ Caroline is plots terug

U las het al in Het Radiodagboek vandaag, maar we komen er graag nog eens op terug. Precies 35 jaar geleden, op 20 augustus 1983 was Radio Caroline terug in de ether, vanaf een gloednieuw zendschip. Het nieuws van de come back sloeg in als een bom. Het complete persgild snelde naar de Ross Revenge, ‘entrepeneur’ Ronan O’Rahilly mocht het voor menig camera en microfoon uitleggen. De Britse pers, maar ook die op het vasteland wijdde er heel wat artikels aan. Wij zetten voor u enkele memorabele opnames op een rij. Er is audio met nieuws uit het Nederlandse Radio 1-programma ‘Met het oog op morgen’. Verder zijn er fragmenten uit diverse TV-journaals van de NOS en de Britse televisie.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...
2006: Bert Geenen terug naar de radio

Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag Lees verder

JLB gaat (soms) naar zee (38)

Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun Lees verder

2013: Verlaat Radio 5 Nostalgia sneller AM? (video)

Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is Lees verder

2014: Kurt stopt met politieke spots (video)

Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck. Lees verder

2010: StuBru-spot wint in New York (video)

Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er Lees verder

Het Avondblad van 31 december (video & audio)

Slimme luidspreker 'Made in Belgium' Een heel speciale dan nog wel, want hij bevat een Lees verder

Kolder en Klodder – 56 (video)

Satirische Kijk-op-Media, met de meest Subjectieve Mening van Hugo van Vlaenderen Woord van het jaar Lees verder

2018 was niét ‘Het jaar van de radio’ (1)

Het jaar 2018 zit er bijna op, tijd voor een terugblik op een bewogen radiojaar Lees verder

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in commercieel, netwerkradio, offshore, usa
MENT lanceert tweede plugformule (video)

NRJ-ochtend krijgt plekje op ZES

Niet zoveel “plus” aan Vlaamse DAB

De Playa Papers – 7 (video & Baffle 14)

Het Weekendblad van 18 en 19 augustus

Het Avondblad van 17 augustus (video)

Sluiten