fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Het Avondblad van 2 februari (video)

De laatste 50 van Joepie

Naar goede maandelijkse gewoonte poetst Ferry Eden een oude hitlijst met de nodige historische correctheid op. Vandaag kon u via FouteMuziekRadio.nl (12:00-15:00 uur) bijvoorbeeld luisteren daar de allerlaatste ‘Joepie Top 50’ die oorspronkelijk werd uitgezonden op 19 januari 1975, toen gepresenteerd door Peter van Dam. De week daarna werd de lijst gecontinueerd onder de naam ‘Mi Amigo Top 50’. De wijziging had alles te maken met de veiligheid. De medewerkers van de zeezender opereerden immers alweer sedert 1 september 1974 in een soort van volstrekte illegaliteit. Het hoé en waarom leest u hier. Omdat niet iedereen lineair kon luisteren, wordt de hitlijst enkele dagen ter download aangeboden. Hier raakt u verder. (TB)

Commercials blijven het prima doen

Radioreclame doet het goed, ook anno 2019. En met digitale radio erbij gaat het medium mee met zijn tijd. DAB+, streaming, voice en smartspeakers verrijken het audio-universum waardoor pure audio-communicatie nog aan belang zal winnen. Maar niet alles werkt even goed. Een slim gebruik van het medium, de juiste tone-of-voice, de juiste techniek… zijn absoluut vereist om tot de gewenste resultaten te komen. Steve Van den Audenaerde en Alain Claes, beiden verbonden aan MEDIALAAN – de Persgroep Advertising, schetsten op 28 januari jongstleden in een ‘Breakfast Session by PUB’ voor een volzette zaal de evoluties en de (vaak onverwachte) mogelijkheden. Het verslag leest u hier. (Pub.be)

Als twee radiogekken samen aan de praat raken

De ook in Vlaanderen bijzonder populaire Felix Meurders (foto bovenaan -credits: Jingleweb.nl) is helemaal jingle-gek. Dat zegt hij zelf in een interview met collega-DJ Patrick Kicken. De hele radiogeschiedenis van Meurders komt aan bod. Van zijn gewonnen dj-wedstrijd in Limburg tot het rumoer – vorig jaar – over zijn vertrek bij NPO Radio 2 en hoe hij uiteindelijk toch mocht blijven. Felix staat er om bekend dat hij zo ongeveer alle jingles voor zijn eigen programma’s zelf maakte. En wie wil, kan spelen met de speciale jingleplayer van Felix Meurders, die Jingleweb.nl in 2016 maakte in samenwerking met Ad Mulders van CSN Media. (Jingleweb)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Broadcast Partners
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Keurgroep jaggers (vitalo's voor onze noorderburen), gaat tv maken met een plusje Tegenwoordig wordt zonder
Een mailingcampagne ondersteunen met radio loont. Recent Nederlands onderzoek wijst uit dat een aankondigingscampagne op
BRUZZ, Vlaams baken in de hoofdstad, ook op radiogebied (98.8 FM), moet het straks met
... Sluit aan bij wat adverteerders verlangen; een targeted, relevant bereik Een combinatie van een
Het populaire VRT-programma 'Volt' is door de Association for International Broadcasting (AIB) bekroond met de
Waar de radio al niet goed voor is: de (Nederlandse) 'vitalo' kreeg zijn Vlaams synoniem
Wegkijken is makkelijker dan 'wegluisteren'. En dat beseffen adverteerders! Alweer een krant die radio gaat
Zullen we het eens over onze andere buren hebben? Die van beneden... Een bericht met

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Radio is sterk medium voor autosector

Het Avondblad van 1 februari (video)

VRM: “Erkenningen zijn definitief”

Studio Brussel heeft zichzelf heruitgevonden

Studio Brussel: De Nieuwe Lichting 2019

Het Ochtendblad van 1 februari (audio)

Sluiten