fbpx

RadioVisie

.
TVV Sound
.

Het Avondblad van 19 maart (video)

Niet naar bed met Annick Ruyts

Eén op vier Vlamingen slaapt slecht. Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 maart zet Radio 1 zijn deuren open voor ‘De Slapelozen’. Annick Ruyts (foto bovenaan – credits: VRT), zelf een slapeloze, praat vier nachten lang van 23:00 tot 03:00 uur met experten over onze slaap en ze belt met tal van lotgenoten over alles wat ze geprobeerd hebben om het op te lossen. Luisteraars worden uitgenodigd om hun ervaringen en verhalen te delen via slaap@radio1.be. Trauma-expert Erik De Soir, huisarts Tom Jacobs, toxicoloog Jan Tytgat, jongerenpsychiater Binu Singh, bioloog Dirk Draulans, muzikant Frank Vander linden, schrijfster Lize Spit en acteur Luc Wyns zijn er ook bij. De vier afleveringen van de nachtradio resulteren dit najaar in een tv-reeks op Canvas. (TB)

En ook vandaag was er opnieuw een Ochtendblad. Lezen? Hier klikken!

Kijk… Nederlandse luistercijfers

De Nederlandse luistercijfers over de periode januari/februari 2019 zijn vandaag bekendgemaakt. NPO Radio 2 staat met 12.8% op de eerste plaats (een maand geleden was dit nog 17.7%). Radio 538 is de nummer 2 met 10.5% (eerder 10.1%). Plekje 3 is voor Radio 10 met 9.8%, (komt van 10.0%). Net naast de medailles valt Qmusic met 9.1%. Toch tevreden gezichten in Amsterdam, want eerder klokten ze af op 8.0%. De rapportage is gebaseerd op een landelijk representatieve steekproef van 7.156 respondenten van tien jaar en ouder. Als standaard tijdvak wordt 06:00 tot 24:00 uur gehanteerd. De gemiddelde luistertijd bedroeg 02:37 uur, dat is 9 minuten minder als in de vorige periode. Alles en mogelijk zelfs nog meer over deze enquête, leest u in deze pdf-file. (PVB)

Jackie is een halve eeuw jong

De meest legendarische Londonse landpiraat ooit, Radio Jackie viert vandaag zijn (of is het haar?) vijftigste verjaardag. Een schare iconische offshore radio dj’s debuteerde er, of werkte er na hun avonturen op zee. Nog steeds trouwens. En wie dacht dat de avonturen van de Britse zeezenders het absolute summun waren, moet er de geschiedenis van Jackie maar eens op naslaan. Meer dan eens waren de programma’s niet enkel boeiend omwille van hun inhoud, maar net zo goed door de vele kat- en muis spelletjes met de overheid. Om en om trokken ze aan het kortste eind. Tegenwoordig is Radio Jackie een station mét officiële licentie, te beluisteren op 107.8 MHz in Greater London. (JPL)


TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Het is nog niet te laat, maar het begint wel een beetje te dringen Eén
"De Europese Commissie heeft een duidelijk signaal gegeven dat overcompensatie van de VRT te allen
Op het politiek debat naar aanleiding van de nieuwe VRT-beheersovereenkomst/vijfjarenplan weerde commissievoorzitter Philippe De Coene
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Temperatuur stijgt, radioreclame neemt toe, al heeft het één niks meer het ander te maken
Wordt in de hoofdstad de komst van een Engelstalig radiostation voorbereid? Mogelijk. We trokken op
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Aantal reacties
0 Antwoorden op reacties
0 Volgers
 
Meest beantwoorde reactie
Artikel met de meeste reacties
1 Personen die reageerden
Dimitri Personen die recent reageerden
  Inschrijven  
Abonneren op
Dimitri
Gast
Dimitri

Muzikaal is NPO Radio 2 al enkele jaren mijn favoriet station. Zeker nu dat StuBru verder aan het verjongen is loop ik wat verloren op de Vlaamse FM.

Meer in Actueel
Het Ochtendblad van 19 maart (audio)

De ‘Mac Gyver’ van Delmare is niet meer (video)

Het Avondblad van 18 maart (sliders)

Noordrijn-Westfalen krijgt commerciële DAB+

Eclips TV: radiomakers mét palmares in beeld

Het Ochtendblad van 18 maart (video)

Sluiten