fbpx

RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Het Avondblad van 18 maart (sliders)

Radio als parels voor de oren

Parel Radio is een aanrader. De makers van deze podcast maken hun belofte meer dan waar: ‘De mooiste documentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers’. Al is het maar om de prachtige, rustgevende stem van de dame die de afleveringen aaneen praat. Het gaat eerder om hoorspelen dan voorgelezen teksten. Prachtig geregisseerd, vaak voorzien van achtergrondmuziek, gebracht door goede audio-acteurs. In aflevering 105: een gruwelijk verhaal over wat de content-moderators van Facebook moeten doorstaan, gevolgd door een romantisch drama over een internetliefde. Op vrijdag 29 maart begint ook het driedaags podcast festival, ‘Oorzaken’. ‘Een ode aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld.’ Het volledige programma vind je op de website van De Brakke Grond. (HvG)

Er was vandaag ook weer een Ochtendblad. Lezen? Klik hier!

VRT voelt de polarisatie in het maatschappelijke debat

Dankzij alle nieuwe fora is de VRT op veel meer momenten aanwezig. De digitalisering leidt daarnaast tot toegenomen toegankelijkheid en laagdrempeligheid waardoor mediagebruikers makkelijker hun weg vinden. “De publieke omroep ontsnapt daarbij niet aan de polarisatie van het maatschappelijke debat”, zegt klachtencoördinator Anabel Coremans. Dit kan worden vastgesteld uit het klachtenrapport 2018 dat in vergelijking met 2017 een verdubbeling van het aantal laat optekenen. In 2018 behandelde de klanten-en klachtendienst in totaal 38.753 contacten, waarvan 8.612 klachten. De resultaten worden morgen, dinsdag 19 maart voorgesteld als onderdeel van het jaarverslag van de Vlaamse ombudsman in het Vlaamse parlement. Cijfermateriaal kan u nu alvast lezen in deze pdf-file(TB)

Ze komen weinig in de openbaarheid, maar zijn wel essentieel voor de VRT.
Het kwartet van de ‘klachtendienst’:  Bart, Ine, Kato en Anabel

Joe zoekt Sterren op de Werkvloer

Hoe zou het nog zijn met Katy Satyn van Star Academy? Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vroeg het haar deze ochtend zelf, Katy en haar zus waren de eerste finalisten van ‘Sterren op de Werkvloer’. Katy werkt in het UZ Gent. Met deze wedstrijd gaan Sven en Anke op zoek naar het muzikaalste bedrijf van Vlaanderen. Elke ochtend neemt een duo het tegen elkaar op. De luisteraars kiezen wie er doorgaat. Volgende week, tijdens de finale, gaan Sven en Anke elke dag live uitzenden vanuit het bedrijf van een finalist. De winnaar krijgt naast een trofee ook een professionele studio-opname. In de jury zetelen Raf Van Brussel, Rani De Coninck en An Lemmens. In 2005 nam Katy deel aan Star Academy, een talentenjacht op VTM, ze zong toen aan de zijde van o.a. Helmut Lotti en Bonnie Tyler. Ze werd derde. De battle van deze ochtend ziet u in deze video.

Zendersite Middelkerke anno maart 2019

Eén van de meest imposante antenne-sites waar u echt niet naast kon kijken bevond zich tot voor kort in Middelkerke. Wie de Koninklijke Baan volgde van oost naar west (of omgekeerd) moest er als het ware omheen rijden. De constructie werd decennialang gebruikt voor Radio Oostende dat de verbindingen tussen wal en schip, verzorgde. De scheepvaartradio maakt tegenwoordig gebruik van het zendstation in Ruiselede. Gisteren haalde RadioVisie-huisfotograaf Jos Gurdebeke zijn beste camera nog eens uit z’n koffer en bezocht de plek waar radiogeschiedenis werd geschreven. Niets meer laat nog vermoeden dat het er ooit uitzag zoals de foto bovenaan Het Avondblad laat zien. (PVB & RDS)

previous arrow
next arrow
Slider

TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Dat de openbare omroep uitbreidingsplannen had voor haar radiovloot wist de lezer van deze mediakrant
Minister Bourgeois maakte op vraag van parlementslid Marijke Dillen (Vlaams Belang), cijfers bekend over het
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
Bart Suy wordt het allereerste verkeersanker van de VRT. De voormalige supervisor van het Brusselse
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De respectievelijke Belgische publieke omroepen zijn in een eng besparingsstraatje gesukkeld. Eerder kon je al
De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen
De eigen analyse van de grote radiospelers kon je eerder vandaag al lezen middels individuele

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Noordrijn-Westfalen krijgt commerciële DAB+

Eclips TV: radiomakers mét palmares in beeld

Het Ochtendblad van 18 maart (video)

Het Middagblad van 17 maart (audio)

Het Middagblad van 16 maart (video)

Het Avondblad van 15 maart (audio)

Sluiten