fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Het Avondblad van 18 maart (sliders)

Radio als parels voor de oren

Parel Radio is een aanrader. De makers van deze podcast maken hun belofte meer dan waar: ‘De mooiste documentaires en hoorspelen, geselecteerd door bevlogen radiomakers’. Al is het maar om de prachtige, rustgevende stem van de dame die de afleveringen aaneen praat. Het gaat eerder om hoorspelen dan voorgelezen teksten. Prachtig geregisseerd, vaak voorzien van achtergrondmuziek, gebracht door goede audio-acteurs. In aflevering 105: een gruwelijk verhaal over wat de content-moderators van Facebook moeten doorstaan, gevolgd door een romantisch drama over een internetliefde. Op vrijdag 29 maart begint ook het driedaags podcast festival, ‘Oorzaken’. ‘Een ode aan de mooiste podcastverhalen van over de hele wereld.’ Het volledige programma vind je op de website van De Brakke Grond. (HvG)

Er was vandaag ook weer een Ochtendblad. Lezen? Klik hier!

VRT voelt de polarisatie in het maatschappelijke debat

Dankzij alle nieuwe fora is de VRT op veel meer momenten aanwezig. De digitalisering leidt daarnaast tot toegenomen toegankelijkheid en laagdrempeligheid waardoor mediagebruikers makkelijker hun weg vinden. “De publieke omroep ontsnapt daarbij niet aan de polarisatie van het maatschappelijke debat”, zegt klachtencoördinator Anabel Coremans. Dit kan worden vastgesteld uit het klachtenrapport 2018 dat in vergelijking met 2017 een verdubbeling van het aantal laat optekenen. In 2018 behandelde de klanten-en klachtendienst in totaal 38.753 contacten, waarvan 8.612 klachten. De resultaten worden morgen, dinsdag 19 maart voorgesteld als onderdeel van het jaarverslag van de Vlaamse ombudsman in het Vlaamse parlement. Cijfermateriaal kan u nu alvast lezen in deze pdf-file(TB)

Ze komen weinig in de openbaarheid, maar zijn wel essentieel voor de VRT.
Het kwartet van de ‘klachtendienst’:  Bart, Ine, Kato en Anabel

Joe zoekt Sterren op de Werkvloer

Hoe zou het nog zijn met Katy Satyn van Star Academy? Het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vroeg het haar deze ochtend zelf, Katy en haar zus waren de eerste finalisten van ‘Sterren op de Werkvloer’. Katy werkt in het UZ Gent. Met deze wedstrijd gaan Sven en Anke op zoek naar het muzikaalste bedrijf van Vlaanderen. Elke ochtend neemt een duo het tegen elkaar op. De luisteraars kiezen wie er doorgaat. Volgende week, tijdens de finale, gaan Sven en Anke elke dag live uitzenden vanuit het bedrijf van een finalist. De winnaar krijgt naast een trofee ook een professionele studio-opname. In de jury zetelen Raf Van Brussel, Rani De Coninck en An Lemmens. In 2005 nam Katy deel aan Star Academy, een talentenjacht op VTM, ze zong toen aan de zijde van o.a. Helmut Lotti en Bonnie Tyler. Ze werd derde. De battle van deze ochtend ziet u in deze video.

Zendersite Middelkerke anno maart 2019

Eén van de meest imposante antenne-sites waar u echt niet naast kon kijken bevond zich tot voor kort in Middelkerke. Wie de Koninklijke Baan volgde van oost naar west (of omgekeerd) moest er als het ware omheen rijden. De constructie werd decennialang gebruikt voor Radio Oostende dat de verbindingen tussen wal en schip, verzorgde. De scheepvaartradio maakt tegenwoordig gebruik van het zendstation in Ruiselede. Gisteren haalde RadioVisie-huisfotograaf Jos Gurdebeke zijn beste camera nog eens uit z’n koffer en bezocht de plek waar radiogeschiedenis werd geschreven. Niets meer laat nog vermoeden dat het er ooit uitzag zoals de foto bovenaan Het Avondblad laat zien. (PVB & RDS)

previous arrow
next arrow
Slider

Amptec
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Blad 545: Hofstad, MIG en Ross Revenge (video)

Alles komt terug, dus ook Radio HofstadMIG 'mobielde' doorheen GeraardsbergenJan de Hoop ging spelevaren op Lees verder

Blad 544: Global, NH Radio, Twente FM

Corona maakt ook in de Britse radiowereld (economische) slachtoffers. Lachen, gieren, brullen, zeker als het Lees verder

Het radiodagboek van 11 juli – 193 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 543: Uylenspiegel, G&G, TOPradio

Geen Vlaamse feestdag in Frans-Vlaanderen, maar toch een beetje reden tot vieren. Radio Gaga maakt Lees verder

Blad 542: RBS, Gaga, AudioValley en Radio 2 (+ foto’s)

RBS wordt een tikkeltje Gaga. AudioValley kocht Vivendi uit. Dan toch nog een beetje Radio Lees verder

Blad 541, Martijn, Els en een Miss Mi Amigo

Martijn mag nu Radio Director toevoegen aan zijn CV. Is Els ook een krak in Lees verder

Blad 540: Q-Hotspot, Radio Star, DAB+-codes

Qmusic mag dan wel geland zijn in Oostende, het gevreesde brievenbusplassen blijft gelukkig uit. Wil Lees verder

Blad 539: NRJ, Kathy Lindekens, M fm (audio)

One down, five more to go for NRJ Stage. Het had weer zo mooi kunnen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in archieven, commercieel, podcast, sociale media, techniek
Eclips TV: radiomakers mét palmares in beeld

Het Ochtendblad van 18 maart (video)

Retro-interview: Christina Van Geel (audio)

Het Avondblad van 15 maart (audio)

Nostalgische column Hans Knot (62)

Het Ochtendblad van 15 maart (audio)

Sluiten